• Contrast
    • Layout
    • Font

7.11.2018 Tampereen Urheiluakatemian syystapaamisessa saimme rautaisen annoksen tarinoita, kuinka urheilu-ura on tuonut pääomaa myös työuralle. Mukana tilaisuudessa oli mielenkiintoinen kattaus urheilijoita kertomassa omia kokemuksiaan. Paikalle saapuneet urheilijat, valmentajat ja muutama urheilijoiden vanhempikin saivat varmasti jokainen kotiin viemisekseen ajatuksia omaan tekemiseensä niin urheiluun kuin opiskeluun liittyen ja työelämään siirtymiseen.

Alla muutamia poimintoja jokaisen urheilijan esityksestä

Olympialaisten 8. ja MM-kisojen 5., seitsenottelija Tiia Hautala

”Suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys kasvaa urheilu-uran aikana. Samat taidot ovat hyödyksi myös urheilu-uran jälkeisessä työelämässä”

Kolminkertainen olympiakävijä ja MM-mitalisti, ratameloja Jenni Mikkonen

”Kertomalla avoimesti toimittajalle diplomityöpaikan tarpeestani, sain näkyvyyttä ’avoimelle työhakemukselleni’. Tätä kautta tuli lopulta ensimmäinen urheilu-uran jälkeinen työpaikkakin”

Pitkän kiekkouran SM-liigassa, Ruotsissa, Slovakiassa ja Saksassa pelannut jääkiekkoilija Atte Pentikäinen

”Mene työelämään avoimesti omana itsenäsi, ’ole alastomana muiden edessä’”. Urheilija on tottunut vastaanottamaan kovaakin palautetta ja kehittämään omaa toimintaansa sen perusteella.

Urheilu-uransa kilpacheerleadingin ja fitness-urheilun parissa tehnyt, vuoden 2017 terveys- ja hyvinvointi vaikuttajaksi valittu bloggari Piia Pajunen

”Urheilijan paras vakuutus on hyvä henkilöbrändi”

Moninkertainen Kalevankisojen voittaja ja arvokisakävijä, kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen

”Itsetuntemus auttaa omien vahvuuksien löytämisessä”

Varalan Urheiluopiston valmennuksen kehittäjä Pekka Rindell haastatteli urheilijoita Illan aikana. Keskusteluissa nousi useaan kertaan esiin, kuinka urheilijat etsivät haasteita myös urheilu-uran jälkeisestä työelämästä. Kun on tottunut tekemään töitä tavoitteidensa eteen, on sama henki fiksua siirtää myös työelämään, jossa se tuottaa tuloksia samalla lailla kuin urheillessakin. Kukaan puhujista ei osannut nähdä itseään työtehtävässä, jossa ei saisi haastaa itseään.

Illassa kuultiin myös Aito Säästöpankin talouskoutsi Aarnen terveiset akatemian kanssa aloitetusta yhteistyöstä

Talouskoutsi auttaa urheilijaa työstämään henkilökohtaisen talouden suunnitelman samaan tapaan kuin harjoitus- tai opiskeluohjelman. On eri asia mennä mahdollisen sponsorin puheille, kun takataskussa on selkeä kartta siitä, mitä askelia uran päätähtäimen tavoittelu tarkoittaa myös talouden vinkkelistä ja miten ratkaisevassa roolissa sponsori voi tässä olla.

Illan päätteeksi Olympiakomitean ja URA-säätiön terveiset tilaisuuteen toi Jukka Tirri.

kuvassa illan päätähdet yhdessä Tampereen Urheiluakatemian koordinaattorin Petteri Luukkaisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top