• Contrast
    • Layout
    • Font

Heippa kaikki!

Täällä kirjoittelee viime syksynä Tampereelle muuttanut kiekonheittäjä Salla Sipponen. Olen kotoisin Keuruulta Keski-Suomesta ja asuin muutaman vuoden ennen Tampereelle muuttoa Kuopiossa, jossa opiskelin fysioterapeutiksi Savonia ammattikorkeakoulussa. Olen kiekonheiton kaksinkertainen suomenmestari (2016 ja -17), viime kesän U23 EM-kilpailujen viides ja Universiadien 8:s. Minulla on useita edustuksia nuorten arvokisoissa ja maaotteluissa sekä takanani on yhdet aikuisten EM-kilpailut Amsterdamissa 2016. Ennätykseni on 57,39m.

Olin loppukeväästä 2017 yhteydessä Hannele Hiilloskorpeen ja kyselin mahdollisuudesta tulla suorittamaan viimeistä fysioterapiaopintoihin sisältyvää työharjoittelujaksoani Varalan Urheiluopistolle. Minun ilokseni tämä onnistui ja aloitin työharjoitteluni lokakuun lopulla viime syksynä.

Työharjoitteluuni sisältyi nuorten urheilijoiden testauksia, urheiluvammoja ennaltaehkäisevän harjoittelun ohjausta, fysiikkatreenejä ja klinikkatoimintaa Hautalan Tiian luotsaamilla yläkoululeireillä. Lajiryhmät joiden kanssa pääsin toimimaan olivat mm. lentopallo, pesäpallo, judo, suunnistus ja melonta. Harjoitteluni aikana ohjasin myös muutaman kerran henkilökunnan työhyvinvointia edistäviä liikuntatunteja. Pääsin tutustumaan Tampereen Urheiluakatemian ja Varalan Valmennuskeskuksen toimintaan ja seuraamaan sekä apuohjaamaan mm. Koskelan Juhan, Sainion Ailan, Hautalan Tiian sekä Puputin Jennin vetämiä treenejä akatemian urheilijoille. Oli mahtavaa päästä toimimaan eri lajien sekä liikunta-alojen asiantuntijoiden kanssa ja oppimaan heiltä paljon uutta! Kiitos tyypit!

Minulla oli mielettömän hieno mahdollisuus saada suorittaa harjoitteluni Varalassa, koska oman urheilun ja työharjoittelun yhdistäminen onnistui todella mutkattomasti ja sain soviteltua hyvin aikataulut omien treenien ja leirieni kanssa. Välillä tein oman harjoituksen Varalan tiloissa jos kesken työpäivän oli sopiva rako sille. Kuinka monessa työpaikassa tämä olisi mahdollista? 😉

Työharjoitteluni päättyi 15.2.2018 ja sain opintoni pakettiin eli valmistuin fysioterapeutiksi! Jee! Suuri kiitos Varalan Urheiluopiston ja Valmennuskeskuksen mahtavalle väelle sekä Tampereen Urheiluakatemialle. En olisi parempaa työharjoittelupaikkaa voinut kuvitellakaan!

Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltavat ja suuntaan pian kolmeksi kuukaudeksi Australian Sydneyn auringon alle lennättämään kiekkoa ja valmistautumaan EM-kesään. Aloitan kilpailukauteni luultavasti jo siellä, joten palataan ehkä kuulumisten merkeissä myöhemmin! See ya!

Huippuenergistä kevättä toivottaen,

Salla Sipponen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top