• Contrast
    • Layout
    • Font

Kesä hujahti ohi taas nopeasti, mutta totuttuun tapaan treenaamisen, pienen lomailun ja hieman myös opiskelun merkeissä. Kesä ja oikeastaan koko kulunut vuosi ovat kuitenkin olleet poikkeavat. Ajatuksissa on siintänyt vuoden 2018 elokuusta lähtien tämän syksyn EM-kisat, jonne hankimme pääsylipun aika tarkalleen vuosi sitten – 30 vuoden tauon jälkeen Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelaa EM-kisoissa Euroopan ja maailman parhaita maajoukkueita vastaan.

Tiiamari Sievänen
Tiiamari Sievänen

Jokainen urheilun parissa toimiva voi kuvitella millainen unelmien täyttymys oli, kun ratkaiseva pallo lyötiin lattiaan viime syksynä Ruotsin Uumajassa ja EM-kisapaikka varmistui. Läpi vuoden kisat ovat siintäneet aina jollain lailla ajatuksissa, mutta samalla myös jossain siellä tulevaisuudessa. Nyt – yllättävän nopeasti – viimeistelyleirit on leireilty, laukut pakattu ja suunta otettu kohti etelää.
Voisi sanoa, että nyt alkaa nautinnollisin osuus. Seuraavaan kahteen viikkoon tulemme pelaamaan ainakin kahdeksan peliä harjoituspelit Slovakiaa vastaan mukaan lukien. Treeneissä ei opita enää uutta, vaan viritellään kroppaa ja mieltä pelisuorituksia varten. Nautitaan siitä, että päästään kohtaamaan maailman parhaita pelaajia ja näyttämään mitä osataan. Tunnetusti isot kisat ovat urheilijoiden juhlahetkiä, eikä tämä ole poikkeus. Faktahan on se, että nämä kisat ovat tähänastisen urani selkeästi isoin tapahtuma ja näytönpaikka. Jännittääkö? No ihan varmasti, ja niin sen kuuluukin!
Vaikka pelit ovatkin se nauttimisen paikka, voin käsi sydämellä sanoa (vaikka se kliseiseltä kuulostaakin), että koko joukkueemme on nauttinut myös tähän asti siitä jokapäiväisestä työstä, jonka olemme tehneet. Se paistaa jokaisen kasvoilta leiripäivinä ja yhteisissä harjoituksissa. Joukkuehengen merkitystä ei joukkuelajeissa voi korostaa liiaksi, ja tuntuukin uskomattomalta, kuinka hyvä se voi olla joukkueella, joka ei kuitenkaan pysty olemaan yhdessä kuin kesän ajan kaikkien pelatessa seurakautensa ympäri Suomea ja Eurooppaa.
EM-kisat vihelletään käyntiin meidän osalta perjantaina 23.8. hallitsevaa maailmanmestaria Serbiaa vastaan. Toisiimme tukeutuen, toisiamme eteenpäin puskien ja yhdessä nauttien lähdemme taistelemaan yksi pallo kerrallaan – kulmahampaat teroitettuna, tietysti.

Tiiamari ”Tintti” Sievänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top