• Layout
    • Font

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA

Tiedote 11.2.2019

SARAJEVO 2019: Ensimmäistä kilpailupäivää leimasivat hankalat sääolosuhteet – Suomen jääkiekkopojat voittoon Slovakiasta

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyi Sarajevossa suomalaisten osalta kolmella kilpailutapahtumalla.

Suomen jääkiekkojoukkue aloitti turnauksensa voitokkaasti. Slovakia kaatui lukemin 2-1.

– Oli kauttaaltaan aika vaikea peli, ei ihan päästy ytimeen, rentous ja liike eivät olleet vielä omalla tasolla. Varmasti mukana oli myös jännitystä, tämä oli kuitenkin pojille ensimmäinen iso arvokisapeli. Pääasia on, että pysyttiin avaamaan voitolla. Tämä on lyhyt turnaus, jossa jokaisella pelillä on merkitystä, kommentoi päävalmentaja Anssi Laine.

– Kuvaavaa on, että jätkät eivät itse olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Välipäivä tulee nyt tarpeeseen, jotta löydetään henkinen rentous peliin. Huomenna puretaan tätä päivää ja palautellaan. Tämä on hieno kokemus pelaajille ja keskiviikon peliin lähdetään hyvillä mielin ja sillä ajatuksella, että tästä halutaan rakentaa nousujohteinen turnaus.

Seuraavaksi Suomi saa vastaansa Valko-Venäjän keskiviikkona 13.2. EYOF-turnauksessa on mukana Suomen lisäksi viisi maata: Slovakia, Valko-Venäjä, Tšekki, Venäjä ja Sveitsi.

Maastohiihdossa paras suomalaissijoitus 14:s

Maastohiihdossa tyttöjen 7,5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu hiihdettiin vesisateessa. Keli ei Suomen hiihtäjiä pahemmin haitannut, kaikki olivat tyytyväisiä huollon onnistumiseen ja toimiviin suksiinsa. Enemmän vaikutusta tytöt kertoivat olleen ohuemmalla ilmanalalla, sillä Igman-Bjelašnican hiihtokeskus sijaitsee noin 1200 metrin korkeudella merenpinnasta.

– Olihan se vähän oudon tuntuista hiihtää näin korkealla. Ei ollut todellakaan mikään paras kisa, mutta ihan ok ensimmäiseksi suoritukseksi, kertoi tunnelmistaan Siiri Kaijansinkko.

Hilla Niemelän sijoitus oli 25:s, Lotta Kurttilan 33:s ja Aino Pihlavan 45:s.

Poikien kisan sääolosuhteet olivat varsin haastavat. Kisaan lähdettiin vesisateessa, joka matkan edetessä muuttui räntä- ja lumisateeksi. Kuvaavaa on, että tasalaatuisemmissa olosuhteissa kisaavat menestyivät: kilpailussa toisena ja neljäntenä matkaan lähteneet ranskalaiset ottivat molemmat mitalin. Paras suomalaissijoitus oli Niilo Moilasen 25. sija.

– Kisa meni ihan kohtalaisen hyvin. Reissua ennen on ollut flunssaa ja valmistautuminen oli vähän vaikeaa ja sen takia vähän jännitti lähteä kisaan. Ihan positiivinen yllätys tämä oli. Keli muuttui tosi hankalaksi lopussa, mutta itse selvisin melkein lumisateen alta pois ja siitä sain varmaan vähän etua. Huolto onnistui hyvin ja suksi toimi ainakin minulla, kuvailee Moilanen tuntojaan.

Alexander Ståhlbergin sijoitus oli 33:s, Emil Liekarin 41:s ja Tino Stenmanin 50:s.

Alppihiihdossa tytöt aloittivat kilpailunsa pujottelulla. Alppihiihdossa matkaan pääsi vain kaksi suomalaista. Matleena Rinne ei startannut viime hetken sairastumisen vuoksi. Jenny Vuori laski ulos ensimmäisellä laskullaan radan loppuosassa. Roosa Tuononen oli ensimmäisen laskun jälkeen sijalla 38. Toinen lasku oli ensimmäistä paremmassa vauhdissa, mutta päättyi ulosajoon.

EYOF-kisojen toisesta kilpailupäivästä tulossa suomalaisittain vilkas

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) kilpailutapahtumat jatkuvat Sarajevossa tiistaina 12.2. suomalaisittain vauhdikkaasti. Tulessa on kaikkiaan 25 urheilijaa: alppihiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa ja ampumahiihdossa. Alppihiihdon pujottelussa vuorossa ovat pojat ja maastohiihtäjät starttaavat vapaan hiihtotavan 5 kilometrin (tytöt) ja 7,5 kilometrin (pojat) kilpailuihin. Lumilautailijoilla ensimmäisenä kisalajina on slopestyle ja ampumahiihtäjillä sprintit 6 km (tytöt) ja 7,5 km (pojat).

Suomalaiset EYOF-kisoissa tiistaina 12.2.:

(Ajat Suomen aikaa)

11:00 Alppihiihto, pujottelu: Jesper Pohjolainen, Henri Hahtela, Salomo Sirviö ja Jaakko Tapanainen

11:00 Maastohiihto: 5 km vapaan hiihtotavan kilpailu, tytöt: Siiri Kaijansinkko, Lotta Kurttila, Hilla Niemelä ja Aino Pihlava

11:00 Ampumahiihto: 7,5 km sprintti, pojat: Matias Maijala, Henri Heikkinen, Ville-Valtteri Karvinen ja Eetu Petrelius

11:20 Lumilautailu: slopestyle semifinaali, pojat: Aatu Partanen, Valtteri Kautonen karsinnasta suoraan finaaliin

12:35 Lumilautailu: slopestyle karsinta, tytöt: Eveliina Taka, Veera Immonen

13:00 Maastohiihto: 7,5 km vapaan hiihtotavan kilpailu, pojat: Emil Liekari, Niilo Moilanen, Tino Stenman ja Alexander Ståhlberg

14:00 Ampumahiihto: 6 km sprintti, tytöt: Kaisa Keränen, Heidi Nikkinen, Johanna Isojärvi ja Emilia Irvankoski

14:10 Lumilautailu: finaalit

Kilpailujen päivittäisiä raportteja ja suomalaissuorituksia voi seurata Olympiakomitean sivuilla sekä kisajärjestäjän sivuilla:

Tuloksia voi seurata myös EYOF 2019 -mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.