Miten toimimme?

Akatemia on paikallisten toimijoiden verkosto

Akatemian kotipesä on Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskuksessa, jossa myös työskentelee moni akatemiaurheilijoiden ja valmentajien kanssa päivittäin työskentelevistä asiantuntijoista.

Käytännössä huipulle tähtäävien urheilijoiden valmentautuminen ja opiskelu, samoin kuin suuri osa akatemian asiantuntijatoiminnasta tapahtuu ympäri Tamperetta verkoston eri toimijoiden mahdollistamana. Yhteistyöverkoston tärkeimpiä toimijoita ovat harjoitteluolosuhteet tarjoava Tampereen kaupunki, opiskelun ja urheilun yhdistämisen mahdollistavat oppilaitokset perusasteelta korkeakouluihin asti, liikunnan aluejärjestö HLU, Tampereen Urheilulääkäriasema ja muut terveydenhuollon verkostokumppanit sekä lajiharjoittelun ytimen muodostavat paikalliset urheiluseurat.

Tampereen Urheiluakatemian aamuharjoittelusta ovat jo useamman vuoden ajan vastanneet paikalliset seurat ja joissain tapauksissa lajiliitot, joilta perusopetus sekä ammatillinen ja lukiokoulutus ovat ostaneet akatemiavalmennuksen. Toimintamallilla on mahdollistettu yhä useamman päätoimisen valmentajan palkkaaminen urheilijoiden tueksi.