Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus ja psyykkisten taitojen harjoittaminen on urheilijan suorituskyvyn kehittämistä, arjen laadukkaan harjoittelun varmistamista sekä hyvinvoinnin tukemista. Psyykkisen valmennuksen tuki on tärkeä osa lajien valmennusprosessia. Psyykkisen valmennuksen tukea hyödynnetään myös valmentajan ammatillisessa kehittymisessä ja työhyvinvoinnissa.

Urheilijoille

Urheiluakatemian urheilijoille tarjotaan mahdollisuus tavata urheilupsykologian asiantuntijaa ja hyödyntää urheilupsykologista toimintaa.

Psyykkistä valmennusta toteutetaan painopistelajien valmennusprosesseissa yhteistyössä muun tukitiimin ja toiminnan kanssa. Ykköstason urheilijoille Tampereen Urheiluakatemia tarjoaa psyykkisen valmentajan tapaamiset veloituksetta ja osana lajien prosesseja.

Kakkos- ja kolmostason urheilijoille yksilötapaamiset psyykkisen valmentajan kanssa ovat maksullisia. Urheiluakatemia tarjoaa jäsenmaksun maksaneille urheiluakatemian urheilijoille psyykkistä valmennusta tuettuun hintaan. Tapaamiseen voi tulla yksin tai valmentajan kanssa yhdessä.


Hinnasto yksittäisille konsultaatio- ja psyykkisen valmennuksen käynneille

Jäsenmaksun maksaneilla Tampereen Urheiluakatemian jäsenillä on mahdollisuus käyttää akatemian psyykkisen valmentajan vastaanottoaikaa (40€/kerta, 45 min). Kerrat maksetaan pankkikortilla käynnin yhteydessä. Maksimikäyntimäärä/urheilija kauden aikana on viisi kertaa. Psyykkisen valmennuksen palveluiden korvaamisessa voidaan käyttää kuitenkin tapauskohtaista harkintaa.

Ajanvaraus

Päivystyspuhelin kesällä

  • Psyykkisen valmennuksen asiantuntijat saa kesän ajan kiinni päivystyspuhelimesta: p. 0443459947 (ensisijaisesti tekstiviestillä)
  • Ajankohta: 17.6.-30.8.2024 (HUOM! Ei päivystystä 20.–31.7.)

Vastaanotto Sammon keskuslukiolla (3. krs) tai Varalan Urheiluopistolla sekä sopimuksen mukaan muualla.

Varataksesi ajan ole yhteydessä ensisijaisesti vastaavaan psykologiin puhelimitse: 040 825 9176 (Tiina Röning)

HUOM! Varaudu todistamaan akatemiajäsenyytesi ottamalla vastaanotolle mukaan jäsenkortti, jossa on voimassaoleva lukuvuositarra.

Tampereen Urheiluakatemian psyykkiset valmentajat

Tiina Röning
vastaava psykologi
040 825 9176

Henna Hukkanen
psyykkinen valmentaja
044 3459969

Aila Autio
psyykkinen valmentaja
044 3459943

Valmentajille

Ykköstasolla Tampereen Urheiluakatemian lajeissa psyykkisen valmennuksen tuki on räätälöityä, tarpeen mukaan toteutettua ja yhdessä suunniteltua vastuuvalmentajien ja muun asiantuntijatiimin kanssa. Tuki kohdentuu valmennusjohtoisesti lajien sisäisiin prosesseihin yhteistyössä muun tukitiimin ja toiminnan kanssa.

Toisella asteella (urheilijan tasot 2-3) psyykkisen valmennuksen asiantuntijatoiminta keskittyy valmentajien osaamisen tukemiseen sekä ryhmämuotoisiin urheilijoiden valmennuksiin. Tampereen Urheiluakatemian lajeilla on mahdollisuus saada psyykkisen valmennuksen tukea urheilijaryhmille n. 2-4 kertaa/ laji/ kausi. Tuen tarve kartoitetaan ja toiminta suunnitellaan valmennusprosessien tavoitteista ja tarpeesta käsin lajin vastuuvalmentajan johdolla.


Psyykkisten taitojen tukiohjelma valmentajille

Tukiohjelman tavoitteena on psyykkisten taitojen harjoittelun liittäminen osaksi valmentautumisen kokonaisuutta. Tampereen urheiluakatemia tarjoaa valmentajille suunnattua psyykkisten taitojen tukiohjelman, johon on erillinen haku joka toinen vuosi.

Yhteydenotot ja tiedustelut: Tiina Röning 040 825 9176