Miksi Tampere?

tampere finland

Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia. Tampereella on asukkaita yli 230 000 ja Pirkanmaalla reilut puoli miljoonaa. Kaupunki on perustettu vuonna 1779, ja nykyään Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Helsingistä Tampereelle matkaa on noin 170 kilometriä, Turusta noin 150 km. Kaupunkiin pääsee helposti niin maanteitse kuin rautateitsekin. Tampereelle on lisäksi suora lentoyhteys Helsingistä ja monesta Euroopan kaupungista.

Tampere kaupunkina

Tampere on opiskelijakaupunki, sillä kaupungin 230 000 asukkaasta lähes 40 000 on korkeakouluopiskelijoita. Joka kuudes tamperelainen on opiskelija, mikä takaa opiskelijoiden näkymisen katukuvassa. Tampereella pidetään jo nyt hyvää huolta opiskelijoista, ja entistä parempaa on luvassa, sillä kaupunki tavoittelee Suomen opiskelijaystävällisimmän kaupungin titteliä.

Korkeakouluopinnot

Tampereen korkeakouluyhteisö – Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu – tarjoavat koulutusta korkealaatuisilla kampuksilla. Kaupissa, kivenheiton päässä kaupungin keskustasta, sijaitsevat sekä TAMKin Pääkampus, että Tampereen yliopiston Kaupin kampus.

Beautiful river and city

TAMKin vilkkaalla Pääkampuksella, Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin kupeessa opiskelee ja työskentelee päivittäin jopa 8000 ihmistä.

Niin ikään Taysin välittömässä läheisyydessä sijaitsee lääketieteen ja biotieteiden opetustiloja sekä Arvo-kirjasto. Hervannan kampukselta löytyvät niin tasokkaat opetus- ja tutkimustilat, urheilumahdollisuudet kuin myös useita opiskelijaravintoloita. Kaiken lisäksi kompakti kampus sijaitsee aivan Hervannan ytimessä, lähellä palveluita ja luontoa. Keskustakampus käsittää niin ikään opetus- ja tutkimustilojen lisäksi myös Linna-kirjaston. Kampuksen tiloissa toimii myös Suomen ainoa yliopistoradio Radio Moreeni. Kaupin, Hervannan ja Keskustan kampusten lisäksi opetusta järjestetään Tohlopin Mediapoliksella, keskustan Proakatemialla ja Pyynikin musiikkiakatemialla. Tampereen kampusten lisäksi korkeakouluyhteisö tarjoaa koulutusta myös Ikaalisten, Mänttä-Vilppulan, Virtain, Sastamalan, Seinäjoen ja Porin toimipisteissä.

https://www.tuni.fi/fi

Vapaa-aika

Tampereella sinulla on mahdollisuus nauttia runsaasta harrastustarjonnasta sekä korkeakouluyhteisön tarjoamien palveluiden, että yliopiston ulkopuolisten toimijoiden kautta. Tampereella voit viettää aikaa kaupungin sykkeen lisäksi kauniissa luonnonmaisemissa aivan kaupungin läheisyydessä tai tutustua esimerkiksi Suomen vanhimpaan edelleen toiminnassa olevaan yleiseen saunaan! Tampereella on tunnetusti kattavien ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien lisäksi elävä teatteri-, musiikki- ja festivaalikulttuuri.

Opinnot ja huippu-urheilu

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu toimivat yhteistyössä Tampereen Urheiluakatemian kanssa. Urheiluakatemia on yhteistyöverkosto, joka tukee omassa lajissaan huipulle pyrkiviä urheilijoita opintojen ja huippu-urheilun yhdistämisessä.

Kampuksilla on nimetyt akatemiayhteyshenkilöt, jotka auttavat akatemiaurheilijoita käytännön asioissa. Akatemian jäsenyyden saamiseen vaikuttaa oman lajiliiton pisteytys. Suomen Olympiakomitea on määritellyt kaikille lajeille yhteiset pisteytysohjeet, joiden mukaan lajiliitot arvioivat urheilijan kilpaurheilumenestystä. Tampere on yksi Suomen kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiakeskuksesta.

Asuminen

Tampereella opiskelija-asuntoloita tarjoaa usea toimija. Suurin opiskelijoiden vuokranantaja on Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS, jonka asumismuotoihin kuuluvat yksiöt, soluasunnot ja perheasunnot.

Women Running with stick

Liikenne

Vaikka Tampere onkin pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen suurin kaupunki, Tampereella kaikki on lähellä: kaupungissa pääsee kulkemaan sujuvasti niin busseilla, pyörillä kuin parin vuoden päästä myös ratikalla. Kaupungin keskeisen sijainnin ansiosta pääset helposti käymään myös kotona koti-ikävän iskiessä ja yhtä helposti takaisin. Siivet taas saa alleen Tampere-Pirkkala-lentoasemalta, josta matka taittuu suorilla lennoilla Euroopan eri kohteisiin.