Ravintovalmennus

Ravitsemusvalmennus
Ravitsemuksella on merkittävä vaikutus urheilijan terveyteen, suorituskykyyn ja kehittymiseen. Kun ruokailu on laadukasta ja riittävää, ovat myös loukkaantumis- ja sairastumisriski pienemmät, jolloin kehittymisen edellytykset ovat paremmat. Ravitsemusvalmennuksella pyritään ohjaamaan urheilijan ravitsemusta ja ruokailukäytäntöjä kohti parempaa suorituskykyä ja terveitä harjoituspäiviä urheilijan ikävaihe ja taso huomioiden.
Lisätietoa ravitsemuksen merkityksestä urheilijalle löydät täältä: https://terveurheilija.fi/urheilijan-ravitsemus/

Urheilijoille
Urheiluakatemian urheilijoille tarjotaan mahdollisuus tavata urheiluravitsemuksen asiantuntijaa ja hyödyntää urheiluravitsemusvalmennus toimintaa.
Urheiluravitsemusvalmennusta toteutetaan painopistelajien valmennusprosesseissa yhteistyössä muun tukitiimin ja toiminnan kanssa. Ykköstason urheilijoille Tampereen urheiluakatemia tarjoaa ravitsemusvalmentajan tapaamiset veloituksetta ja osana lajien prosesseja.
Kakkos- ja kolmostason urheilijoille yksilötapaamiset ravitsemusasiantuntijan kanssa ovat maksullisia. Urheiluakatemia tarjoaa jäsenmaksun maksaneille urheiluakatemian urheilijoille ravitsemusvalmennusta tuettuun hintaan. Tapaamiseen voi tulla yksin tai valmentajan kanssa yhdessä.

Hinnasto
Jäsenmaksun maksaneilla Tampereen Urheiluakatemian jäsenillä on mahdollisuus käyttää akatemian jäsenmaksukauden aikana (1.8.-31.7.) kaksi akatemian ravitsemusvalmentajan aikaa valmentajan, lääkärin tai urheilupsykologin lähettämänä 20€/kerta, 45 min). Seuraavat käynnit maksavat (40€/kerta), jotka maksetaan pankkikortilla käynnin yhteydessä. Maksimikäyntimäärä tuettuun hintaan per urheilija kauden aikana on viisi kertaa. Ravitsemusasiantuntijan palveluiden korvaamisessa voidaan käyttää kuitenkin tapauskohtaista harkintaa.

Ravitsemusasiantuntijana toimii

Titta Mehtänen, urheiluakatemian ravitsemusasiantuntija: kakkos- ja kolmostason urheilijoiden maksulliset yksilötapaamiset ja yksittäiset urheilija /valmentaja konsultaatiot.

• Vastaanotto Sammon keskuslukiolla (3. krs) ja Varalan Urheiluopistolla, tai sopimuksen mukaan muualla. Etävastaanotto mahdollista.

ajanvaraus ja yhteydenotot: Titta.mehtanen@varala.fi 040 083 2953

HUOM! Varaudu todistamaan akatemiajäsenyytesi ottamalla vastaanotolle mukaan jäsenkortti, jossa on voimassaoleva lukuvuositarra.

Valmentajille

Ykköstasolla Tampereen Urheiluakatemian lajeissa ravitsemusvalmennuksen tuki on räätälöityä, tarpeen mukaan toteutettua ja yhdessä suunniteltua vastuuvalmentajien ja muun asiantuntijatiimin kanssa. Tuki kohdentuu valmennusjohtoisesti lajien sisäisiin prosesseihin yhteistyössä muun tukitiimin ja toiminnan kanssa.

Toisella asteella (urheilijan tasot 2-3) ravitsemusvalmennuksen asiantuntijatoiminta keskittyy valmentajien osaamisen tukemiseen sekä ryhmämuotoisiin urheilijoiden valmennuksiin. Tampereen Urheiluakatemian lajeilla on mahdollisuus saada ravitsemusvalmennuksen tukea urheilijaryhmille n. 2-4 kertaa/ laji/ kausi. Tuen tarve kartoitetaan ja toiminta suunnitellaan valmennusprosessien tavoitteista ja tarpeesta käsin lajin vastuuvalmentajan johdolla.

Anna Ojala, vastuuravitsemusasiantuntija: ykköstason urheilijat, lajien prosessit ja niiden suunnittelu, valmentajien ja urheilijoiden konsultaatiot

Yhteydenotot ja valmentajien tiedustelut,
anna.ojala@varala.fi
0407761286