• Font

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 12.2.2019

TAKALLE HOPEAA LUMILAUTAILUSSA, NIKKINEN JA TAPANAINEN PISTESIJOILLE

Suomen mitalitili aukesi Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) toisena kilpailupäivänä, kun Eveliina Taka otti hopeaa lumilautailun slopestylessa. Päivä oli suomalaisittain tapahtumarikas, kisaamassa oli kaikkiaan 24 urheilijaa.

Mitalistin tunnelmista voi lukea lisää täällä.

Lumilautailussa kaksi suomalaista finaalissa

Eveliina Takan lisäksi finaalissa laski pojissa Valtteri Kautonen. Hän selviytyi finaaliin suoraan karsinnoista ilman semifinaalivaihetta ja sijoittui yhdeksänneksi.

-Sää ei ollut hirveän hyvä. Lunta satoi, eikä nähnyt rataa oikein hyvin, varsinkaan hyppyrin ländiä. Kisalaskut jäi siihen, etten saanut oikein vauhtia ja aika lailla kaikki tulivat kumpuun. Viimeisellä laskulla sain tehtyä sen mitä piti, mutta taaskaan ei vauhti riittänyt. Siihen homma sitten jäi. Toivotaan, että big airiin saa paremmat vauhdit, kertoi Kautonen.

Aatu Partanen laski karsintojen kautta semifinaaliin, mutta karsiutui loppukilpailusta. Tytöissä Veera Immonen oli semifinaaleissa oman eränsä viides, mikä ei riittänyt loppukilpailuun asti.

Ampumahiihtäjillä sprinttimatkat

Ampumahiihtäjillä vuorossa olivat tänään sprintit. Heidi Nikkinen hätyytteli kovavauhtisella hiihdollaan mitalisijoja tyttöjen 6 kilometrin kisassa.

-Makuulta tuli 3 sakkoa, mikä vähän harmittaa. Pysty oli hyvä ja mietin ampumapaikalle tullessani, että tästä jos ampuu nollat, niin on vielä ihan ok. Onneksi se menikin niin, oli iso henkinen juttu itselleni. Hiihtovauhti oli tänään hyvä ja vauhdinjakokin ihan ok, kertasi Nikkinen kuudetta sijaansa.

Muiden suomaisten suoritukset: Johanna Isojärvi 21:s, Emilia Irvankoski 37:s ja Kaisa Keränen 39:s.

Poikien 7,5 kilometrin sprintissä suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi Matias Maijala 22:lla sijallaan.

-Ihan normaali suoritus oli. Yksi sakko, ei sen enempää ja hiihto aika tasaista; ei raskasta, mutta ei kovin lentävääkään. Ihan omalla tasolla mentiin, kuvaili Maijala.

Ville-Valtteri Karvinen oli 60:s, Henri Heikkinen 62:s ja Eetu Petrelius 75:s.

Alppihiihdossa vuorossa poikien pujottelu

Suomen alppihiihtäjät olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä asemissa selviytyen toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen jälkeen Jaakko Tapanainen oli 8:s ja Henri Hahtela 11:s. Jesper Pohjolainen laski ulos toisella laskulla.

-Onnistuin ekalla kierroksella saamaan ihan hyvän laskun haastavissa olosuhteissa. Olin sijalla 11 ja toisella kierroksella paransin sijoitusta kolme pykälää, joten ihan ok päivä, kommentoi Tapanainen suoritustaan.

Maastohiihdossa siirryttiin vapaaseen hiihtotapaan

Maastohiihdossa kisattiin tänään vapaalla hiihtotavalla. Poikien 7,5 kilometrin kisassa paras suomalainen oli Tino Stenman sijoittuen 15:nneksi.

-Vauhdinjakoa olisi voinut vähän miettiä, olisi voinut aloittaa rauhallisemmin. Muuten oli kaikin puolin todella onnistunut päivä, suksi ja mies toimi, kertoi Stenman.

Emil Liekari oli 27:s, Alexander Ståhlberg 36:s ja Niilo Moilanen 53:s.

Tyttöjen viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Hilla Niemelä sijoittuen 24:ksi.

-Nyt ei enää tuntunut niin pahasti se, että oltiin korkealla, sai itsestään nyt paljon paremmin irti. Ensimmäisellä kierroksella passailin ylämäissä, ettei tulisi niin paljon maitohappoja. Tasaisilla ja helpoilla pätkillä yritin korvata sitä. Toisella kierroksella yritin pitää samaa vauhtia yllä ja lyödä kunnolla ylämäkiinkin. Sijoitus ei ollut erityisen hyvä, mutta olen ihan tyytyväinen, kun eilinen oli niin pohjanoteeraus, Niemelä kuvaili.

Siiri Kaijansinkko oli 29:s, Lotta Kurttila 36:s Aino Pihlava 41:s.

EYOF-kisojen kolmas kilpailupäivä tarjoaa neljä suomalaislajia

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) kilpailutapahtumat jatkuvat Sarajevossa keskiviikkona 13.2. neljän suomalaislajin voimin. Alppihiihdossa tytöillä on vuorossa suurpujottelu ja ampumahiihdossa kisataan normaalimatkoilla. Tyttöjen taitoluistelu alkaa lyhytohjelmalla ja poikien jääkiekossa Suomi kohtaa Valko-Venäjän.

Suomalaiset EYOF-kisoissa keskiviikkona 13.2.:

(Ajat Suomen aikaa)

11:00 Alppihiihto, suurpujottelu tytöt: Jenny Vuori, Roosa Tuononen ja Matleena Rinne.

11:00 Ampumahiihto: 12,5 km, pojat: Matias Maijala, Henri Heikkinen, Ville-Valtteri Karvinen ja Eetu Petrelius.

14:00 Ampumahiihto: 10 km, tytöt: Kaisa Keränen, Heidi Nikkinen, Johanna Isojärvi ja Emilia Irvankoski.

14:30 Taitoluistelu, lyhytohjelma: Linnea Ceder.

16:00 Jääkiekko: BLR – FIN.

Kilpailujen päivittäisiä raportteja ja suomalaissuorituksia voi seurata Olympiakomitean sivuilla sekä kisajärjestäjän sivuilla:

Tuloksia voi seurata myös EYOF 2019 -mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.