• Contrast
    • Layout
    • Font

R.I.P. Risto Rinne 5.10.1987-9.7.2015

Saimme keskellä kesää suru-uutisen, fysiikkavalmentajamme Risto Rinne on menehtynyt.

Risto oli Varalan poika. Liikuntaneuvojan opintojen lisäksi liikunnan ja urheilun moniosaaja ehti työskennellä urheiluopistossamme lukuisissa eri tehtävissä ja tulla tutuksi koko Varalan väelle.

Nuoruusvuosien lukuisat urheiluharrastukset ja koripalloura siivittivät Riston luontevasti liikunta-alalle. Varalan liikuntaneuvojaopintoja Risto täydensi Pirkanmaan Urheiluhierojakoulussa ja lukuisin täydennyskoulutuksin. Varalan valmennuskeskuksen ja Tampereen Urheiluakatemian fysiikkavalmentajana Risto aloitti syksyllä 2013.

Riston suuri kiinnostuneisuus suuntautui urheiluvammojen ehkäisyyn ja kuntoutukseen. Hän kouluttautui Terve Urheilija – ohjelman luottokouluttajaksi ja jakoi osaamistaan urheiluakatemiamme eri lajien urheilijoille, Varalan opiskelijoille ja alueemme monissa koulutuksissa. Risto saavutti nuoresta iästään huolimatta nopeasti luottamuksen kokeneitten ammattivalmentajiemme ja opettajiemme keskuudessa. ”Osaava, tarkka, luotettava, innostunut” – näin kollegat Ristoa kuvasivat.

Risto lähti liian varhain, 27-vuotiaana. Hän ehti jättää vahvan jäljen ammattilaisena, mutta erityisesti huomaavaisena työtoverina. Jäämme syvästi kaipaamaan Ristoa, mutta olemme kiitollisia siitä ajasta, jonka saimme hänen kanssaan viettää. Risto elää muistoissamme.

Riston tyttöystävän Veeran valitsemat sanat Riston muistolle:

Ja mä muistan kuinka tahdoit lähtee tähteä Afrikasta etsimään

Ja mä muistan kuinka paljon, kuinka paljon jaksoit joskus niin yrittää

Ja yöllä kun mä katsoin taivasta niin säihkyvää

Niin tiedän pääsit perille elämään

(Haloo Helsinki – Kevyempi kantaa)

Risto toivoi, että hänen poismenoonsa liittyvät mahdolliset muistamiset tehdään nuorten psykoterapian tukemiseen. Lahjoitukset voi ohjata TAYS:n Nuorisopsykiatrian tilille FI12 5730 0820 4743 40, viesti Risto Rinteen muistotili. Tampereen Urheiluakatemian valmentajat ja Varalan Urheiluopisto tekevät muistotilille omat lahjoituksensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top