• Font

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 5.3.2019

HIIHTOSUUNNISTAJIEN MITALISADE SAI JATKOA TALVIUNIVERSIADEISSA

Suomen hiihtosuunnistajat olivat vahvassa vireessä Venäjällä kilpailtavien talviuniversiadien takaa-ajokilpailussa. Naisten kisassa Mirka Suutari voitti hopeaa ja Liisa Nenonen nappasi pronssia. Miesten kisassa kuudentena matkaan lähtenyt Misa Tuomala onnistui erinomaisesti ja nousi pronssille.

-Totta kai toinen mitali näissä kisoissa tuntuu hyvältä. Pari virhettä tuli matkalla ja hieman jäi kaivertamaan mieltä se, että ilman niitä kultakin olisi ehkä ollut otettavissa, mutta toisaalta oli hienoa tehdä nousu ja onnistua loppukiritaistelussa, hopeamitalisti Suutari sanoi.

Suutari edustaa Kouvolan Suunnistajia ja Jyväskylän urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Suutarin ja pronssimitalisti Nenosen eroksi jäi lopulta vain kaksi sekuntia. Suomalaisnaisten menestystä täydensi hienosti Tuuli Suutari neljännellä sijallaan. Sanna Pusa oli 15:s.

Miehissä pronssille noussut Tuomala jäi minuutin ja 21 sekuntia kisan voittaneesta Venäjän Sergei Gorlanovista. Tuomala lähti matkaan sprinttikisan tulosten perusteella kuudennelta sijalta ja ohitti matkalla kolme edeltään lähtenyttä norjalaista ja yhden venäläisen.

-Lumi oli tänään metsässä raskasta ja alussa tein ehkä väärän reitinvalinnan, mutta lopussa pystyin nousemaan hyvin ja kisasta jäi hyvä fiilis, Tuomala kertoi.

Tuomalan seura on Suunta Jyväskylä. Hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa ja Joensuun urheiluakatemiassa.

Muista suomalaismiehistä Eevert Toivonen oli 7:s, Elmeri Toivanen 12:s, Samuli Schroderus 15:s, ja Santeri Aikio oli 21:s

Suomalaisten kilpailutapahtumat jatkuvat Krasnojarskissa keskiviikkona 6.3. maastohiihdossa, freestylessa, taitoluistelussa ja jääpallossa.