• Contrast
    • Layout
    • Font

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen on saanut tänä vuonna Sammon keskuslukio. Sammon keskuslukio on toinen Tampereen alueen kahdesta urheiluoppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) kanssa.

Urheiluoppilaitos sai kiitosta urheilijan valmentautumisen ja kaksoisuran tukemisesta. Tunnustuksen perusteluissa todettiin, että oppilaitos pyrkii vahvasti rakentamaan yhteistyötä urheiluakatemian ja lajien kanssa, ja toimii Tampereella aktiivisesti koko urheilijan polun kehittämisessä. Sammon keskuslukio on kehittymis- ja kehittämishaluinen toimija, joka haluaa jakaa osaamistaan myös valtakunnallisesti. Kaksoisuraa Sammon keskuslukiossa ovat edistäneet aktiivisimmin urheilukoordinaattori Heikki Kosonen ja rehtori Tuija Ylöniemi koko koulun ja muiden sidosryhmien tuella.

– Sammon keskuslukio ottaa nöyränä ja kiitollisena vastaan Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän arvokkaan Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen. Sammon keskuslukion rehtorina minulla on ilo ja kunnia kiittää ykkösketjuani urheilukoordinaattoria, apulaisrehtoria, opinto-ohjaajia sekä yli 50 Samken opettajaa, jotka mahdollistavat tämän kaksoisura-ajattelun ja sen toteutuksen oppilaitoksessamme. Ilman näiden ammattilaisten uskomatonta innovatiivisuutta ja joustavuutta urheilijoiden opiskelun ja harjoittelun menestyksekäs yhdistäminen ei 900 opiskelijan lukiossa onnistuisi. Kiitän myös kakkosketjua Tampereen Urheiluakatemiaa, Varalan Urheiluopistoa sekä perusasteen urheiluyläkouluja, jotka ovat elintärkeitä yhteistyökumppaneitamme kehittäessämme tamperelaista huippu-urheilua, kiittelee rehtori Ylöniemi.

– Kolmannessa ketjussa ovat maalintekijämme tamperelaiset seurat ja heidän valmentajansa, joiden ammattitaito ja innostus tekevät jatkuvasti upeaa, tuloksellista työtä urheiluvalmennuksessamme. Ilman neljättä ketjua toimintaamme ei olisi olemassa. Tampereen kaupungin urheilumyönteisyys näkyy sekä taloudellisena että henkisenä tukena, kun me Samkessa saamme omituisia, uusia päähänpistoja kehittää urheilulinjaamme. Kiitän myös erotuomareitamme eli Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa, joka vaatii meiltä koko ajan sopivasti uudistuksia sekä Suomen parasta rehtoriverkostoa, josta löytyy aina apua, kun ongelmia ilmenee, päättää Ylöniemi.

Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus myönnetään ansioituneelle oppilaitokselle menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa ja se on perinteisesti jaettu vuosittaisten urheiluoppilaitospäivien yhteydessä.

Tunnustus jaettiin valintavaiheen seminaarissa Jyväskylässä 5.5.2022. Seminaarissa oli mukana valintavaiheen edustajia yläkouluista ja urheiluoppilaitoksista, sekä lajeista, urheiluakatemioista ja -opistoista.


Olympiakomitean artikkeli: Vuoden urheiluoppilaitos on Sammon keskuslukio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top