• Contrast
    • Layout
    • Font

Teksti: Henriikka Hiilloskorpi

Urheilijalupaukset lähtevät nuorten olympialaisiin nauttimaan, eivät suorittamaan. Suomen joukkueella on kilpailuissa vahva edustus.

Pian on taas aika jännittää Suomen nuorten puolesta. Nuorten talvilajien olympialaiset järjestetään Norjan Lillehammerissa 12.-21.2. Suomen joukkueeseen on valittu 42 urheilijaa.

Nuorille parhaansa tekeminen riittää

Urheilupiireissä on keskusteltu nuorten arvokisojen tarpeellisuudesta. Niiden on pelätty aiheuttavan nuorille urheilijalupauksille liian suuria paineita. Suomen joukkueenjohtaja Peter Brüllin mukaan nuorten joukkueelle ei aseteta mitalitavoitteita.
– Riittää, että urheilijat tekevät parhaansa, Brüll sanoo.
Taitoluistelun suomenmestari, tamperelainen Anni Järvenpää toivoo voivansa nauttia luistelusta kilpailuissa. Vaikka loukkaantuminen on varjostanut jääkuningattaren valmistautumista, hän lähtee olympialaisiin hyvillä mielin.
– Kokonaisuutena odotan matkalta hyvää yhteishenkeä ja yhdessä tekemistä, Järvenpää kertoo.
Lumilautailija Henna Ikola ei ole valmistautunut olympialaisiin ryppy otsassa, vaan laskenut niin kuin tavallisesti. Ikola voitti viime vuonna lumilautailun World Rookie Tourin.
– Odotan hauskaa tapahtumaa. On siistiä pukea Suomen asu päälle ja nähdä avajaiset, Ikola sanoo.

Paljon enemmän kuin pelkkä kilpailu

Kilpailujen ohella toimii Learn & Share -koulutusohjelma. Koulutusohjelma järjestää urheilijoille esimerkiksi media- ja antidoping – koulutusta. Brüllin mukaan nuorten olympialaiset eroavat aikuisten olympialaisista myös siinä, että kaikki urheilijat ovat kilpailupaikalla koko tapahtuman ajan. Tämä mahdollistaa urheilijoiden tutustumisen toisiinsa yli lajirajojen. Kilpailuihin odotetaan osallistuvan 1100 urheilijaa 117 eri maasta.
– Nuorten olympialaisissa nuoret oppivat tuntemaan toisia urheilijoita ympäri maailman. Näin aikuisten arvokisoissa tilanne on helpompi, Brüll sanoo.
Ikolan mielestä on tärkeää, että saa kokemusta pienemmistä arvokisoista ennen suurempiin hyppäämistä.
– Nuorten olympialaisissa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet pärjätä, kun kenelläkään ei ole kovin paljon kokemusta isoista kisoista, Ikola sanoo.
Järvenpää on samaa mieltä joukkuetoverinsa kanssa.
– Nämä kisat ovat matka isompiin kokemuksiin, hän toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top