• Contrast
    • Layout
    • Font

Huippu-urheilu ja opiskelu Tampereella

Opiskelijat Tampereella voivat yhdistää lukio-opiskelun, ammatillisen opiskelun, sekä korkeakoulu opiskelun tehokkaasti tähdäten huippu-urheilijoiksi. Urheilijoille järjestetty aamuvalmennus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian, Tredun ja Sammon keskuslukion urheilulinjan kesken. Oppilaitosten yhteiset lajikohtaiset harjoitusryhmät toimivat kolmena aamuna viikossa: tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8–10. Kaikki aamuharjoitusten valmentajat ovat lajiliittojen hyväksymiä ammattilaisia, joukossa nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentajia. Tredun urheilijoiden koulutukseen osallistuminen luetaan osaksi tutkinnon opintoja.

Sammon keskuslukio on ollut jo vuodesta 1986 kehittämässä urheilulinjaa. Vuonna 1994 Sammon keskuslukio sai urheilun valtakunnallisen erityistehtävän ja tällä hetkellä olemme yksi Suomen kolmestatoista opetusministeriön erityistehtävän saaneesta urheilulukiosta. Urheilulukioon valitaan vuosittain 50 opiskelijaa. Urheilulinjalle voidaan valita vähemmänkin opiskelijoita riippuen hakijoiden urheilullisesta tasosta.

Lue lisää opiskelusta Sammon keskuslukiossa
http://sammonkeskuslukio.fi/?page_id=323

Tampereen seudun ammattiopiston urheilijaopiskelijaksi voi hakea kaikille Tredun koulutusaloille. Urheilijat opiskelevat ryhmissä, joissa harjoittelua tuetaan joustavilla opetusjärjestelyillä.

18-vuotias Tapparan puolustaja Toni Utunen opiskelee kolmatta vuotta liiketalouden perustutkintoa Sammonkadun toimipisteessä. Kokkolasta kotoisin oleva urheilijanuori on kuuden vuoden aikana kotiutunut Tampereelle hyvin. Huippu-urheilu ja opiskelu eivät olisi onnistuneet ilman Tredun joustavuutta ja myötämielistä suhtautumista urheilijan arkeen.

– Tredu on auttanut todella paljon. Toisen ja kolmannen vuoden opinnot olen tehnyt kokonaan verkossa. Ilman joustavuutta en ehkä olisi enää koulussa kirjoilla.

Lue lisää opiskelusta Tredussa
https://www.tredu.fi/opiskelu/huippu-urheilu-ja-opiskelu.html

Urheiluoppilaitoksissa (Sammon keskuslukio ja Tredu) urheilulinjalla opiskelevat urheilijat saavat automaattisesti akatemiastatuksen tullessaan valituksi kouluunsa. Muiden Tampereen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea jäsenyyttä sähköisellä lomakkeella kahdesti vuodessa, elo-syyskuussa ja tammikuussa.

Jäsenmaksu on tamperelaisten urheiluseurojen urheilijoilta ja niiltä, joiden kotikunta on Tampere 30 euroa. Mikäli urheilija edustaa muuta kuin tamperelaista seuraa eikä hänen kotikuntansa ole Tampere, maksu on 60 euroa.

Jos sinulle tulee kysyttävää, ole yhteydessä meihin

Petteri Luukkainen
Urheiluakatemian koordinaattori
petteri.luukkainen@varala.fi
040 739 2231

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top