• Contrast
    • Layout
    • Font

Urheilijan talous -ilta 8.11.2017

Tampereen Urheiluakatemian ja Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskuksen järjestämä Urheilijan talous -ilta kokosi Varalaan 8.11. noin 70 kiinnostunutta akatemiaurheilijaa, valmentajaa ja muita urheilijoiden taustahenkilöitä. Illan pääesiintyjinä olivat urheilijan yrittäjyydestä, manageroinnista ja spnsorointiyhteistyöstä puhuneet Tuuli Merikoski ja Erkki Alaja sekä urheilijan omasta vastuusta itsensä markkinoinnissa puhunut ex-jääkiekkoammattilainen, nykyinen yrittäjä Sasu Hovi. Lisäksi paikalla oli useita Urheiluakatemian yhteistyökumppaneita sekä Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskuksen asiantuntijat.

Ensimmäisenä vuorossa ollut Sasu Hovi avasi omia ajatuksiaan uratarinansa avulla. Ulkomailla uudessa kulttuurissa pelatessaan Hovi oli kantapään kautta oppinut ottamaan itse tilaisuuksista vaarin ja erottautumaan positiivisesti massasta hänelle sopivilla keinoilla. Nykyisin yrittäjänä toimiessaan Sasu on saanut tutustua sponsoroinnin ja kumppanuuksien maailmaan toiselta puolen pöytää. Firman logo rintapielessä ei nykymaailmassa hänen mukaansa enää kanna pitkälle. Urheilijan on itse aktiivisesti mietittävä, miten hän voisi olla hyödyksi yritykselle, jota lähestyy.

Yhteisten intressien etsiminen urheilijan ja yrityksen välillä oli myös Tuuli Merikosken ja Erkki Alajan ydinsanoma. Lukuisten esimerkkien ja käytännön kokemuksista nousseiden tarinoiden lisäksi illan aikana käytiin läpi konkreettinen ”matsaus-case”. Matsauksessa Tuuli ja Erkki jututtivat Tampereen Urheiluakatemian Top Team -urheilijaa Kalle Pyykköstä, jolle yhteistyökumppaneiden etsiminen yritysmaailmasta on ajankohtainen asia. Vajaan puolen tunnin mittaisessa ideointisessiossa Kalle, Tuuli, Erkki ja aktiivinen yleisö pallotteli ideoilla, jotka voisivat yhdistää Kallea ja kohdeyritystä. Ajatusten tiivistämisen jälkeen lopputuloksena syntyi valmis matsaus-dokumentti, jonka tuella urheilijan on helppo lähteä tapaamaan potentiaalista yhteistyökumppania. Avainasia on, että urheilija tekee kotiläksynsä huolella ennen ensimmäistä tapaamista kohdeyrityksen edustajan kanssa.

“Avainasia on, että urheilija tekee kotiläksynsä huolella ennen ensimmäistä tapaamista kohdeyrityksen edustajan kanssa.”

Käytännössä tämä tarkoittaa kohdeyritykseen tutustumista vähintään nettisivujen kautta ja jos mahdollista, yritystä paremmin tuntevien ihmisten haastattelulla. Esityön jälkeen urheilijan on helpompi miettiä itse tai managerin/muun tukihenkilön kanssa, osuuko yrityksen arvomaailma yksiin omien arvojen kanssa eli tapahtuuko ”matsausta” sekä mitä yhteistyö voisi käytännössä molemmille osapuolille parhaimmillaan merkitä. Tässäkin asiassa hyvin suunniteltu on siis puoliksi tehty.

Kuvassa vasemmalta oikealle Sasu Hovi, Kalle Pyykkönen, Erkki Alaja, Tuuli Merikoski sekä Tampereen Urheiluakatemian/Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskuksen Petteri Luukkainen ja Hannele Hiilloskorpi.

Kiitokset onnistuneesta illasta kaikille mukana olleille urheilijoille, valmentajille sekä yritysten ja oppilaitosten edustajille:
• Adecco
• Aito Säästöpankki
• Fysios
• LähiTapiola
• Pihlajalinna
• Polte
• UnipoliSport
• TAMK
• TUT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top