• Contrast
    • Layout
    • Font

Top Team -urheilija Joanna Kallela

Olen Joanna Kallela, 17-vuotias taitoluistelija Tapparan Taitoluistelijoista. Tässä blogitekstissä kerron kuulumisia tämän ja viime kauteni tapahtumista.
Kulunut kilpailukausi ei ollut ehkä urani paras kausi, mutta myös tähän kauteen sisältyi hyviä hetkiä ja onnistumisia. Tällä kaudella kilpailin ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa, aiempina vuosina olen kilpaillut juniori-ikäisten eli alle 18-vuotiaiden sarjassa. Juniorisarjassa parhaimpia saavutuksiani ovat Pohjoismaiden mestaruus, SM-hopea ja -pronssi, sekä muita palkintosijoja kansainvälisistä kilpailuista.

Kulunut kilpailukauteni käynnistyi syksyllä 2016 kahdella Junioreiden Grand Prix -arvokilpailulla. En koskaan ennen ole päässyt Grand Prix -kilpailuihin, olin vain seurannut niitä kotoa ja miettinyt, että tuonne haluaisin itsekin päästä. Viime kesänä sain kuitenkin tietää, että olen saanut Suomen neljästä kisojen edustuspaikasta kaksi itselleni. Pakko myöntää, että jo kesällä jännitin hieman tulevia GP-kisoja ja mietin itsekseni, että mitä jos en olekaan kisakunnossa vielä silloin syksyllä, ja että olenko ylipäänsä ansainnut edustuspaikat GP-kisoihin. Kilpailujen lähestyessä tajusin kuitenkin, että edustuspaikat ovat myönnetty minulle aikaisemman menestykseni perusteella ja että olisi ihan turhaa jännittää kilpailuihin lähtemistä.

Ensimmäiset Grand Prix -kilpailuni olivat Venäjällä, Saranskissa. Juuri ennen kilpailuun lähtemistä sairastuin flunssaan ja sain poskiontelontulehduksen. Lääkärin määräämä antibioottikuuri onneksi tehosi kuitenkin, eikä sairastuminen haitannut kilpailuani. Toiset Grand Prix -kilpailuni olivat Tallinnassa pari viikkoa Saranskin kisan jälkeen. Molemmissa kilpailuissa sijoitukseni oli yhdeksäs, ja kokonaispiste-ero näiden molempien kisasuoritusteni välillä oli vain kaksi sadasosaa. Vaikka jotkut asiat suorituksissani jäivätkin hieman harmittamaan, olin kuitenkin tyytyväinen, että molemmissa kilpailuissa olin sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon ja sain tehtyä melko hyvät suoritukset.

Grand Prix -kilpailut olivat todella hyvä ja positiivinen kokemus. Oli hienoa seurata vierestä maailman parhaita junioriluistelijoita, joiden teknistä osaamista ei edes monet aikuisluistelijat päihitä. Kilpailuissa oli melko paljon yleisöä, ja jännitin näissä kilpailuissa enemmän kuin muissa tämän kauteni kilpailuissa. Nämä kilpailut jättivät mieleeni sen, että tämän kaiken haluan kokea vielä ensi syksynä uudestaan.

Grand Prix -kilpailujen jälkeen kilpailin aikuisten sarjassa sekä ensimmäisissä että toisissa SM-valintakilpailuissa. Ensimmäisissä valintakilpailuissa sijoitukseni oli kolmas ja toisissa valintakilpailuissa tein uudet ennätyspisteeni ja onnistuneen vapaaohjelman ansiosta voitin kilpailun. Kilpailin syksyllä myös Riikassa, jossa suoritukseni eivät olleet kuitenkaan ihan niin hyvät kuin aikaisemmissa kisoissa.

SM-Kilpailut järjestettiin tänä vuonna Tampereella Hakametsän jäähallissa. Lyhytohjelmani ensimmäisissä elementeissä onnistuin todella hyvin, mutta ohjelman kolmas hyppy, eli kaksoisaksel helpottui vain yksöiseksi. Olo vaihtui suorituksen aikana hyvin nopeasti iloisesta hieman pettyneeseen. Joka tapauksessa, sain tällä ohjelmalla uudet lyhytohjelmaennätyspisteeni. Vapaaohjelmassani oli monia hyviä asioita, mutta myös virheitäkin sinne mahtui. Odotin itseltäni hieman parempaa suoritusta, mutta lopullinen sijoitukseni oli neljäs, johon olen kuitenkin tyytyväinen, sillä olivathan nämä vasta ensimmäiset SM-kilpailuni aikuisten sarjassa.

Keväällä kilpailin Hämeen aluemestaruuskilpailuissa Heinolassa ja kutsukilpailussa Helsingissä, joissa sijoitukseni olivat ensimmäinen ja toinen. Viimeisenä kilpailuna olivat Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut Islannissa, jotka eivät kuitenkaan menneet niin hyvin kuin viime vuonna, jolloin voitin juniorisarjassa Pohjoismaiden mestaruuden. Suorituksiin tuli virheitä, ja lopullinen sijoitukseni oli aikuisten sarjassa yhdeksäs. Näissä PM-kilpailuissa oli tällä kertaa mukana maailman parhaimpia taitoluistelijoita – Venäjän Elisaveta Tuktamisheva, sekä Italian Carolina Kostner, jota olen ihaillut jo pienestä pitäen.

Tämän kauden aikana sairastelin erityisen paljon. Olin ennen JGP-kilpailuja poskiontelontulehduksessa, sekä toisissa valintakilpailuissa kilpailin kipeänä, ja sen jälkeen minulla todettiin taas toinen poskiontelontulehdus. Tammikuussa kilpailin Puolassa, jossa jouduin kuitenkin vetäytymään kilpailusta sairastumisen vuoksi. Myös juuri ennen PM-kilpailuihin lähtöä sain flunssan itselleni. Kauteeni mahtui siis paljon sairasteluja. Olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, että sain toisissa valintakilpailuissa tehtyä kauteni parhaimman suorituksen, vaikka olinkin kisoissa todella tukkoinen ja flunssainen.

Seuraavaksi vuorossa on peruskuntokausi ja uusien elementtien opettelua. Seurallamme on myös kevätnäytös Ryhmä Haukut, jossa esiinnyn koiran roolissa. Näytöstunnelmien jälkeen siirryn kahden viikon lomalle luistelusta, jonka jälkeen alkaa taas kova harjoittelu kohti seuraavaa kautta.

Kiitos tukijoukoilleni kuluneesta kaudesta sekä sponsoreilleni Mia-Tuotteelle, Golden Skatelle ja Autokoulu Capille yhteistyöstä. Kiitos myös Tampereen Urheiluakatemian TOP-Teamille, on upeaa olla osana tätä tiimiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top