• Contrast
    • Layout
    • Font

Olympiakomitean kaksoisuraseminaarissa palkittiin lukuvuoden 2021-2022 opiskelijaurheilijoina Anni Keisala ja Essi Sainio. Anni Keisala on Tampereen Urheiluakatemian jäsen ja edusti kaudella 2021-2022 Tampereen Ilvestä Naisten Liigassa. Anni yhdistää urheilun opiskeluun Tampereen ammattikorkeakoulussa jo kolmatta vuotta.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ja Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) edustajista koostuva raati perusteli valintaa toteamalla, että nämä kaksi urheilijaa erottuivat joukosta ja olivat keskenään niin tasaväkisiä, että raati päätyi palkitsemaan molemmat. Perusteet valinnalle olivat erilaisia, mutta raati halusi huomioida sekä urallaan nousussa olevan arvokisamitalistin että urasiirtymävaiheessa olevan, pitkän uran tehneen urheilijan, joka teki upean paluun maajoukkueeseen ja EM-kisajoukkueeseen vielä uransa loppumetreillä. Molemmat palkittavat ovat kunnostautuneet myös opinnoissaan.

Anni Keisala
Naisleijonien ykkösmaalivahti Anni Keisala opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa sosionomiksi kolmatta vuotta. Hän on onnistunut yhdistämään korkeakouluopiskelun ja huippu-urheilijan uran erinomaisesti koronahaasteista huolimatta. Lukuvuoden 21–22 tärkeimmät onnistumiset urheilu-uralla ovat MM- ja olympiapronssi.

Opintojaan Keisala on edistänyt suunnitelmallisesti kuitenkin niin, että tarvittaessa täysipainoinen keskittyminen urheiluun on ollut mahdollista. Tästä hyvänä esimerkkinä on olympiaprojekti. Keisala teki etukäteen ylimääräisiä opintojaksoja, jotta pystyisi keskittymään kunnolla olympialaisiin. Hän on selvittänyt oma-aloitteisesti sosionomiopintojen joustojen mahdollisuudet samalla edistäen kaksoisuratietämystä sosiaalialan opettajille. Opinnot ovat loppusuoralla ja sosionomin paperit Keisala saanee suunnitellusti keväällä 2023.

Urheilullisista tavoitteista jääkiekkoammattilaisuus toteutuu jo syksyllä 2022 Keisalan siirtyessä Ruotsin pääsarjaan SDHL:ään HV71-joukkueeseen.

Essi Sainio
Maajoukkuejalkapalloilija Essi Sainio opiskelee Metropolia ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Hän on monien vaikeuksien kautta pelannut itsensä takaisin maajoukkueeseen, ja onnistui hyvin kesän 2022 EM-kisoissa. Hän on myös löytänyt oman opiskelualansa ja opiskellut viimeiset vuoden urheilun ohella tulevaan ammattiinsa.

Sainion kohdalla raati arvosti erityisesti pitkää uraa, johon sisältyy useampi vuosi Saksan Bundesliigassa ja 58 A-maaottelua vuosina 2006-2022. Sainio teki vuonna 2020 usean vuoden tauon jälkeen paluun A-maajoukkueeseen ja pelasi kesän 2022 EM-kisoissa kolmessa ottelussa yhteensä 160 minuuttia.

Lukuvuoden opiskelijaurheilijat palkittiin 1000 euron opiskelustipendillä. Anni Keisalan valintaa esitti Tampereen Urheiluakatemia ja Essi Sainion valintaa Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhea.

Vuoden opiskelijaurheilijan palkinto on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Myöntäjänä toimi vuosina 2002-2014 Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja vuodesta 2015 alkaen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma yhdessä URA-säätiön kanssa.

Lähde: Olympiakomitea

Kuva: Tampereen Urheiluakatemian ja oppilaitosten edustus kävi vastaanottamassa Anni Keisalan palkinnon, sillä Anni oli jo valmistautumassa kauteen Ruotsissa eikä siksi päässyt itse paikan päälle.

Lue lisää Huippuvaiheen kaksoisuraseminaarista: Urheiluakatemian ajankohtaiset tapahtumat


Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari järjestettiin Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa 15.9. Tilaisuuden järjestämisestä vastasi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma yhteistyössä Urhean ja URA-säätiön kanssa. Seminaari oli samalla osa kansainvälistä opiskelijaurheilun teemapäivää (International Day of University Sport).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top