• Contrast
    • Layout
    • Font

Syksyiset terveiset!

Moi!

Olen jo aikaisemminkin julkaissut yhden blogikirjoituksen täällä, mutta pieni esittely on varmaankin paikallaan. Nimeni on siis Reetta Hurske ja olen 22-vuotias tamperelainen. Lajini on 100m aitajuoksu eli sata metriä, jossa on kymmenen aitaa 8,5m väleillä sekä alku- ja loppusileällä. Opiskelen urheilun ohella Tampereen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja aloitin syksyllä toisen opiskeluvuoteni.

Kesän kilpailukauteni meni kohtuullisesti. Tuloksellisesti/ajallisesti en saavuttanut tavoitteitani. Vuosi 2017 oli moniin vuosiin ensimmäinen, kun pystyin treenaamaan ilman loukkaantumisia tai suuria sairastumisia. Tämä ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, mutta koen, että viime vuosi opetti minua kuitenkin paljon. Kesällä sijoituin alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa 100m aitajuoksussa viidenneksi, voitin SM-hopeaa 100m aidoissa, sekä 22-vuotiaiden Suomen Mestaruuden 100m aitajuoksussa sekä 100 metrillä. Pääsin myös osallistumaan muihinkin hienoihin kisoihin. Korkeakouluopiskelijoiden olympialaiset eli Universiadit käytiin tänä kesänä Taiwanin Taipeissa. Myös Ruotsi-Suomi -maaottelu kuului kohokohtiin.

Kilpailukauden jälkeen pidin noin kolme viikkoa ylimenokautta. Se on yleisurheilijoille usein vuoden ainoa lomakuukausi. Itse kävin kuitenkin tämän ylimenokauden ajan koulua. Tein ylimenokaudella toki muutakin, mutta lomamatkat jäivät tänä vuonna tekemättä. Ylimenokaudella annettiin mielen ja kehon levätä.

Nyt on harjoiteltu jo muutamia kuukausia. Ensimmäiset kuukaudet olivat käytännössä peruskunnon tekemistä. Kaupin ylämäet ja pyynikin portaat ovat tulleet tutuiksi. Peruskuntokaudella tehdään paljon toistoja pienillä painoilla sekä pienillä tehoilla. Olemme treenanneet kolme kovaa viikkoa ja yksi kevyt viikko -systeemillä tämän syksyn.

Mutta miten yhdistän koulun ja urheilun? Itselleni se on ollut melko helppoa. Olen päättänyt, että urheilukortti katsotaan loppuun ja nyt on aika panostaa siihen. Kaipaan kuitenkin vastapainoa urheilulle, joten koulu on siihen hyvä vaihtoehto. Faktahan on, että urheilu-urakin loppuu joskus, niin on hyvä, että minulla on sen jälkeen koulutus ja voin siirtyä työelämään.

Onneksi valitsemani liiketalous -ala on joustava ja läsnäolopakkoja on tunneilla vähän. Tämä antaa mahdollisuuden ja ajan harjoittelulle. Harjoitusten jälkeen minulle jää aikaa kouluasioille ja -tehtäville. Tietenkin myös minulla on läsnäolopakollisia kursseja ja luentoja, niihin on sopeuduttava. Olen kouluun päästyäni päättänyt, että haluan suorittaa koulun hyvin ja kohtuullisessa ajassa. Koulutus on tarkoitus saada suoritetuksi kolmessa ja puolessa vuodessa. Koulutukseen kuuluu harjoittelujaksot, jotka on suunniteltu suoritettavaksi kesäisin, mikä tuottaa minulle kesälajini kanssa ongelmia. Olen kuitenkin valmistautunut pidentämään opintojani puolella vuodella, jolloin suoritan harjoitteluni syksyllä kauden jälkeen. Koulua en kuitenkaan jätä roikkumaan!

Viime viikkoina olen päässyt harjoituksissa jo hieman tehollisimpiin ja räjähtävimpiin suorituksiin. Olen päässyt tekemään jo muutamia aitajuoksutreenejä, mitkä ovat menneet odotettua paremmin. Tekniikka on parantunut ja siihen kiinnitetään jatkossanin huomiota. Tänä syksynä olemme painottaneet kohdallani voimanhankintaa sekä nopeutta. Olen keskittynyt myös kroppani sekä lihaksieni heikkojen kohtien parantamiseen sekä vahvistamiseen. Mukava huomata, että voima alkaa pikkuhiljaa tarttua ja heikoista kohdista alkaa tulla vahvempia. Olen tällä hetkellä motivoituneempi kuin koskaan!

Tuleva kausi on täynnä hyvä kilpailuja. Vuonna 2018 olisi kahdet arvokisat, yhdet hallissa ja yhdet ulkoradoilla. Ajallisesti tavoite on juosta jo paljon nopeampaa ja hilata aikaa alaspäin sekä hallissa että ulkona. Kilpailuihin on kuitenkin vielä pitkä aika. Tällä hetkellä keskitytään treenaamaan kovaa ja oikein kohti loistavia aikoja sekä kilpailuja.

Muista, että mua kannattaa seurata Instagrammissa @reettahurske sekä Facebookissa Reetta Hurske.

Tsemppiä kaikille syksyyn ja ihanaa loppuvuotta! 😊

-Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top