• Contrast
    • Layout
    • Font

Suomen Olympiakomitean ja Metsä Groupin yhteistyö keskittyy nuorten urheiluvalmennuksen tukemiseen. Metsä Groupin vuosittain jakamien stipendien turvin Suomen Urheiluakatemioiden valmentajat ovat voineet tehdä pitkäjänteistä valmennustyötä eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Tampereen Urheiluakatemia on yksi stipendinsaajista.

Tampereen Urheiluakatemiassa Metsä Groupin tuki on ohjattu Tampereen urheiluyläkoulutoimintaan. Tuki kohdennetaan yhteistyössä Tampereen perusopetuksen ja urheiluakatemian kanssa siten, että urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä opintojen ja urheilun yhdistämiseen, kertoo Tampereen perusopetuksen kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen.

Tampereen urheiluyläkouluissa urheilijaksi kasvaminen koostuu useasta osa-alueesta: koulun oppitunneista, urheiluakatemian verkoston kautta toteutettavasta lajiharjoittelusta, fysiikkavalmennuksesta sekä nuoren urheilijan kotitalous -kokonaisuudesta.

– Metsä Groupin Nuorelle siivet -lahjoitus antaa meille konkreettisen mahdollisuuden tukea nuoria urheilijoita. Lahjoituksella pystymme toteuttamaan esimerkiksi fysiikkaharjoituksen Tampereen Urheiluakatemian ammattivalmentajan opastuksessa heti koulupäivän jälkeen. Näin tarjoamme nuorille lajista riippumatta mahdollisuuden osallistua laadukkaaseen fysiikkaharjoitukseen. Fysiikkavalmennus on jaksotettu neljä viikkoa kestäviin teemoihin, joita ovat esimerkiksi keskivartalo- tai alaraajatreenit.

Nuorelle siivet -lahjoitus mahdollistaa myös Tampereen urheiluyläkoulujen nuoren urheilijan kotitalouskokonaisuuden. Kotitalouden sisällöt on kehitetty yhteistyössä urheiluakatemian ravitsemusasiantuntijan ja koulujen kotitalousopettajien kanssa.

– Keskustelimme opettajien kanssa, miten voisimme tuoda urheilijan näkökulmaa kotitalouteen. Kokonaisuus koostuu kolmesta osasta: urheilijan aamiaisesta, laadukkaista valinnoista ja pakkausmerkintöjen ymmärtämisestä sekä urheilijan lautasmallista ja ravitsevasta lounaasta. Opintojaksoon kuuluu ruokien valmistuksen lisäksi ravitsemusasiantuntijan pitämä teoriaosuus. Teoriaosuudessa painottuu tietoisuus riittävästä ja laadukkaasta ravinnosta, joka myös tukee urheilijan harjoittelun tuloksellisuutta. Kasvavilla urheilijoilla on suuri energiantarve ja nuoret täytyy saada syömään riittävästi ja oikein, jotta koulu ja treenit sujuvat ja tuottavat tuloksia.

Tiirikainen pitää hienona sitä, että Suomen Olympiakomitean ja Metsä Groupin yhteistyöllä mahdollistetaan nuoren oppimisen ja urheilun yhteensovittamista. Tämä monipuolistaa koulujen, seurojen ja akatemioiden arkea ja yhteistyötä.

Suomen Olympiakomitean vt. myyntijohtaja Ville Köngäs pitää kaksoisuraa suomalaisen urheilun arvovalintana.

– Urheilu-ura on usein lyhyt ja sisältää monia riskejä. Urheilijan tulevaisuuden kannalta on hyvä, että nuori voi yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että opiskelun. Kiitos Metsä Groupin valmennustuen, tämä on mahdollista myös yläkouluikäisille nuorille Tampereella ja seitsemällä muulla paikkakunnalla ympäri Suomen.


Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea:
Antti Paananen, johtaja, urheiluakatemiaohjelma
puh. 044 5413651
Ville Köngäs, vt. myyntijohtaja
puh. 040 962 5463

Metsä Group:
Juha Laine, viestintäjohtaja
puh. 050 346 0350


Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muun elämän.

Lisätietoja #nuorellesiivet kampanjasta: nuorellesiivet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top