Lajit

Akatemiavalmennusta laajalla lajikirjolla

Lukuvuonna 2020-2021 akatemiavalmennusta järjestetään seuraavissa lajeissa: jalkapallo, judo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, melonta, nyrkkeily, pesäpallo, salibandy, suunnistus, tennis, uinti, voimistelu (teline-, joukkue- ja rytminen) ja yleisurheilu. Uutena lajina vuoden 2021 aikana aloittaa pyöräsuunnistus. Valmennuksesta vastaavat akatemian koulutetut ammattivalmentajat, joista useimmat toimivat myös seuravalmentajina.


Alta löydät aakkosjärjestyksessä lajien perustiedot:

Jalkapallo

Jalkapallossa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin ja siitä vastaa Ilves jalkapallo.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.) ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Ilves jalkapallo.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Kaupin urheilupuisto ja talvisin Pirkkahalli.

Akatemianvalmennuksen sopimusvalmentajat toisella asteella ovat Joni Lehtonen ja Mika Lahtinen


Judo

Judon aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös vanhemmat tamperelaiset huippujudokat. Valmennuksen järjestämisestä vastaa Suomen Judoliitto.

Harjoituspaikkana on Nääshalli.

Akatemian sopimusvalmentajana toimii nuorten olympiavalmentaja Otto Favén (050 461 1148).


Jääkiekko

Jääkiekossa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella neljänä päivänä viikossa, kuitenkin kolmesti viikossa urheilijaa kohti. Harjoitukset ovat maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja niistä vastaavat Ilves ja Tappara.

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat toisella asteella Ilves; Sami Hirvonen ja Tappara; Jussi Taipale.

Kahtena päivänä viikossa, torstaisin ja perjantaisin on haastajaryhmän harjoitukset, jotka on tarkoitettu BII-joukkueiden ja Kooveen joukkueiden pelaajille.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Hakametsän jäähallit.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.)  ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Ilves ja Tappara.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Sentteri Kaukajärvellä.


Koripallo

Koripallon aamuvalmennus järjestetään kolmesti viikossa. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijat ja pikkuakatemialaiset.

Valmentajina toimivat Huippukoripallovalmentajatutkinnon suorittaneet Juri Heinämäki ja Artem Khvorost.


Lentopallo

TYTÖT

Toiminta järjestetään yhteistyössä Tampereen seutukunnan lentopalloseurojen sekä Tredun ja Tampereen seutukunnan muiden lukioiden ja yläkoulujen kanssa.

Tyttöjen lentopallon aamureenit ovat pääsääntöisesti Sammon keskuslukiolla tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Harjoittelu suunnitellaan palvelemaan pelaajien yksilöllisen kehittymien tarpeita huomioiden pelaajien joukkueiden otteluohjelmat.

Valmennuksesta vastaa Jani Huoponen (045 151 2883, jani.huoponen[at]outlook.com)

POJAT

Poikien aamutreenit ovat pääsääntöisesti kahdessa vuorossa klo 8-11 seuraavina aamuina: tiistai (laji Pyynikin palloiluhallissa), keskiviikko (fysiikka Nääshallissa), torstai (laji Pyynikillä) ja perjantai (laji Pyynikillä).

Valmennuksesta vastaa Heikki Kosonen (heikki.kosonen [at] tampere.fi)


Melonta

Melonnan akatemiaharjoitukset pidetään kolme kertaa viikossa tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltaisin, jonka lisäksi aamutreenit aikuisille urheilijoille pidetään tiistai- ja torstaiaamuisin.

Harjoitusolosuhteena on välillä 1.1.-31.11. Kaukajärvi ja muuna aikana Varalan Urheiluopisto.

Valmennuksesta vastaa nuorten olympiavalmentaja Jonas Saelens 044 988 7122, jonas.saelens@smsl.fi


Nyrkkeily

Nyrkkeilyn aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin klo 8-10 (laji), keskiviikkoisin klo 7.45-9.30 (fysiikka ja laji) sekä torstaisin klo 8-10 (laji).
Aamuharjoituksiin osallistuvat Tredussa, Sammon keskuslukiossa tai muissa toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevien akatemiaurheilijoiden lisäksi myös vanhemmat tamperelaiset huippunyrkkeilijat.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Nääshalli.

Akatemian vastuvalmentajana toimii Askar Sarsenbayev (040 038 1254, asarsenbajev@gmail.com)


Pesäpallo

Pesäpallon aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8.00-9.30), keskiviikkoisin (8.00-9.30) ja torstaisin (8.00-10.00). Pääosin harjoitukset ovat Varalan Urheiluopistolla, mutta torstain treenejä on myös Pirkkahallin C-hallissa. Säiden salliessa siirrytään ulos Kaupin pesäpallostadionille harjoittelemaan.

Valmennuksesta vastaa Pesäpalloliitolta Mira Kolehmainen (0407733252)


Salibandy

Salibandyssä aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Valmennuksesta vastaavat Classic ja Koovee.

Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin (8lk.), keskiviikkoisin (9lk.)  ja torstaisin (7lk.) Valmennuksesta perusasteella vastaavat Classic ja Koovee

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Tampereen tenniskeskus (Classic) ja Autocenter areena Linnainmaalla (Koovee).

Akatemian aamuvalmennuksen sopimusvalmentajat ovat toisella asteella Mikko Hernetkoski (Classic) 044 075 3214, mikko.hernetkoski@scclassic.com sekä Jere Oksanen, Koovee (puh 040 729 2510, jere.oksanen@koovee.fi)


Suunnistus

Suunnistuksessa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perusasteella (pikkuakatemialaiset) valmennusta järjestetään kerran viikossa, niin että pikkuakatemialaiset saavat oikeuden osallistua kerran viikossa toisen asteen aamutreeneihin myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Harjoituspaikka vaihtelee harjoitusteeman ja vuodenajan mukaan: Pirkkahalli, Nääshalli, Kaupin ulkoilupuisto ja Järvensivun portaat sekä suunnistustreenit välillä sprinttisuunnistuksina eri puolilla kaupunkia, välillä Kaupissa muokatuilla kartoilla.

Akatemian aamuvalmennuksen valmentajat ovat Aleksi Niemi (puh. 050 917 0469), Mikko Eskola (puh. 040 056 8693) ja Antti Harju (040 583 8749).


Tennis

Tenniksen aamuvalmennus järjestetään kolmesti viikossa (ti-ke ja pe klo 7.30-9.00) Tampereen tenniskeskuksella. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijat ja pikkuakatemialaiset. Valmennuksesta vastaavat Tampereen tennisseuran akatemiavalmentajat Tero Vilen ja Tuomas Ketola.

Toiminnan organisoinnista vastaa kilpavalmennuksen päävalmentaja Pekka Kainulainen (puh. 040 744 3553).


Uinti

Uinnin aamuvalmennusta järjestetään kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aamuharjoituksiin osallistuvat toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös vanhemmat tamperelaiset huippu-uimarit. Pikkuakatemian harjoituspäivät ovat samat, mutta yläkoululaiset harjoittelevat omana ryhmänään.

Harjoituspaikkana toimii Tampereen uintikeskus Kalevassa.

Vastuuvalmentajana akatemian osalta toimii Jaakko Rautalin sekä pikkuakatemian osalta Mika Kekäläinen (mika.kekalainen@uita.fi, puh 0504533503)


Voimistelu

TAMPEREEN VOIMISTELIJAT

Tampereen Voimistelijat järjestävät voimistelijoille aamuvalmennusta akrobatia-, naisten teline-, trampoliinivoimistelussa ja teamgymissä, kaikkina arkipäivinä.

Aamuharjoituksista vastaavat suomalaisen huippuvoimistelun parissa työskentelevät Tampereen Voimistelijoiden ammattivalmentajat.

Harjoituspaikkana toimii telinevoimistelijoiden kotisali, Ikurin liikuntahalli ja akrobatiavoimistelijoille Akrokeskus Lielahti. Harjoituksiin osallistuvat niin pikkuakatemialaiset kuin toisen asteen opiskelijat.

Akatemian vastuuvalmentajine toimivat naisten telinevoimistelussa Igor Cherepov (igorcherepov[at]gmail.com), akrobatiassa Sanni Suominen (sanni.suominen[at]tampereenvoimistelijat.fi), teamgymissä Laura Laakso (laura.laakso[at]tampereenvoimistelijat.fi) ja trampoliinissa Annika Savola (annika.savola[at]gmail.com)

TAMPEREEN SISU

Tampereen Sisu järjestää eri voimistelulajien aamuvalmennusta arkisin maanantaista perjantaihin päivittäin. Sisu järjestää aamuvalmennusta miesten ja naisten telinevoimistelussa, joukkuevoimistelussa ja kilpa-aerobicissa. Harjoituksia järjestetään korkeakoulu- ja toisen asteen opiskelijoille sekä ylä- sekä alakoululaisille.

Harjoituspaikkana toimii Ikurin liikuntahalli.

Valmennuksesta vastaavat Sisun ammattivalmentajat. Vastuuvalmentajina eri lajeissa toimivat: MTV: Riku Koivunen p. 045-1134876, NTV: Janina Soimaniemi p. 040-5018085, JV: Titta Heikkilä p. 040-4868892, KA: Maaret Koskinen p. 050-4411204.


Yleisurheilu

Yleisurheilussa aamuvalmennusta järjestetään toisella asteella kolmesti viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Perusasteella (pikkuakatemia) valmennusta järjestetään yhdessä toisen asteen kanssa 8-luokkalaisille tiistaisin ja 9-luokkalaisille keskiviikkoisin sekä perjantaisin.

Harjoituspaikkana on pääsääntöisesti Pirkkahalli.

Toisen asteen aamuvalmennuksesta vastaa Anssi Mäkinen (040 085 7656).