• Contrast
    • Layout
    • Font

Varalan Urheiluopisto ja Tampereen Urheiluakatemia ovat partnerina 2,5 vuotta kestävässä urheilijan kaksoisuraan ja urheilu-uran aikana syntyvään osaamiseen syventyvässä Erasmus+ SCORES -hankkeessa. Tammikuussa 2019 startanneen hankkeen puitteissa on tätä ennen tehty Suomen lisäksi viidessä muussa Euroopan maassa urheilijoille, valmentajille ja työelämän edustajille kohdistetut kyselyt ja fokusryhmähaastattelut toukokuussa. 19.11. tiistaina hanke eteni Suomen osalta Varalassa järjetetyn valmentajakoulutuksen muodossa.

Kouluttajana koko päivän kestäneessä koulutuksessa toimi Amsterdamin ammattikorkeakoulusta Tampereelle saapunut Nina Kee – van Huissteden. Osallistujina paikalla oli yli 40 valmentajaa Varalan valmentajan ammattitutkinnolta (VAT9) sekä Tampereen Urheiluakatemian akatemiavalmentajia. Lisäksi mukaan oli saatu Olympiakomitean ja paralympiakomitean edustajat Juha Dahlström ja Katja Saarinen.

Päivän aikana perehdyttiin perinteisen luennoinnin lisäksi erilaisten ryhmätöiden muodossa mm. hankkeessa tähän mennessä saatuihin tuloksiin; alan aiempaan tutkimukseen; erilaisiin itsearvioinnin työkaluihin valmentajille ja urheilijoille;  keinoihin, joilla valmentajat voivat tukea urheilijoidensa kaksoisuran hyvää toteutumista sekä hankkeen jatkoaskeliin.

Valmentajien kouluttamisen lisäsi hankkeen tavoitteena on luoda urheilijatodistus, jonka pohjana tulee toimimaan urheilijan uransa aikana kerryttämä osaaminen ja sen näkyväksi tekeminen. Seuraavaksi hankkeen partnerit tapaavat Italian Modenassa tammikuussa 2020. Hanke päättyy kesäkuussa 2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top