• Contrast
    • Layout
    • Font

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 10.3.2019

LIISA NENONEN HIIHTOSUUNNISTI UNIVERSIADIVOITTOON

Jyväskylän avoimessa yliopistossa opiskeleva ja SK Vuoksia edustava Liisa Nenonen voitti toisen kultamitalinsa Krasnojarskissa käytävissä talviuniversiadeissa. Nenonen hallitsi sunnuntaiaamuna käytyä keskimatkan kilpailua ja nappasi voiton seitsemän sekunnin erolla Venäjän Maria Viatkinaan.

– Helppoa oli. Huomasin heti ensimmäisellä lenkillä että tänään kulkee hyvin. Hiihdin muiden mukana kaksi lenkkiä ja lisäsin vauhtia stadionilla viimeiselle lenkille lähtiessä. Kisa oli koko ajan hallinnassa, universiadimestari Nenonen totesi.

Muista suomalaisista Mirka Suutari oli 4:s, Tuuli Suutari 7:s ja Sanna Pusa 16:s.

Axel Thelen slopestylen pronssille

Miesten lumilautailun slopestylessä Suomen Axel Thelen sijoittui kolmanneksi pistein 89,25. Thelenin pronssipisteet syntyivät finaalin toisella laskulla. Thelen onnistui ainoana kilpailijana rikkomaan kolmen venäläislaskijan rintaman, joka miehitti sijat 1,2 ja 4.

-Universiadit on ollut tosi mahtava kokemus, hienosti järjestetyt kisat. Oman suoritukset on menneet todella kivasti. Slopessa laskuihin jäi kyllä vielä parannettavaakin, mutta olen tyytyväinen kahteen mitaliin näistä kisoista, Thelen sanoi.

Aiemmin Thelen sijoittui niin ikään pronssille lumilautapaipissa. Thelenin seura on QKLS, hän opiskelee Arcada ammattikorkeakoulussa ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.

Miesten hiihtosuunnistuksessa huikea sekuntikamppailu – Suomi neljäs jääpallossa

Miesten hiihtosuunnistuksen keskimatkalla nähtiin äärimmäinen tasainen kamppailu mitaleista. Norjan Jörgen Baklid vei voiton kolmen sekunnin marginaalilla ennen Venäjän Sergei Gorlanovia. Kisan kuusi parasta mahtuivat 54 sekunnin sisään, joukossa viidenneksi sijoittunut Elmeri Toivanen ja kuudenneksi yltänyt Samuli SchroderusSanteri Aikio oli 16:s.

Naisten pujottelussa Nea Luukko oli 18:s jäätyään +4.56 kisan voittaneelle Venäjän Jekaterina Tkachenkolle. Freestylen parikumparekisassa Topi Kanninen putosi jatkosta puolivälierävaiheessa.  Miesten jääpallossa Suomi taipui Norjalle pronssiottelussa luvuin 5-3 (4-0). Suomen sijoitus turnauksessa oli lopulta neljäs.

Maanantaina 11.3. Krasnojarskissa suomalaisia nähdään vain naisten 15 kilometrin maastohiihdon massalähtökilpailussa.

Suomalaiset talviuniversiadeissa maanantaina 11.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

06.30 Maastohiihto, naiset, massalähtö 15 km (v): Emmi Lämsä, Vilma Jylhä.


SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 9.3.2019

MUODOSTELMALUISTELIJAT JA MAASTOHIIHTÄJÄT MITALIVIREESSÄ

Talviuniversiadien kahdeksas kilpailupäivä toi suomalaismenestystä muodostelmaluistelussa ja maastohiihdossa. Team Unique lähti muodostelmaluistelun vapaaohjelmaan kisan kärjessä ja onnistui säilyttämään kärkipaikkansa yhteispistein 228,79. Marigold IceUnity oli vapaaohjelman ykkönen ja nousi kokonaistuloksissa lyhytohjelman kolmannelta sijalta toiseksi yhteispistein 224,97. Universiadeissa ratkesi myös edustuspaikka muodostelmaluistelun MM-kotikisoihin, jotka luistellaan Helsingissä 12.–13.4. Edustuspaikan vei Marigold IceUnity kauden parhaan noteerauksen perusteella.

-Hieno viikko ja hieno kisa meiltä. Vähän on katkeransuloiset tunnelmat, kun MM-paikka meni niukasti sivu suun, mutta voitosta on tosi hyvä mieli, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen totesi.

Lue lisää MM-valinnoista Taitoluisteluliiton sivuilta.

Miehille viestipronssia maastohiihdossa

Maastohiihdossa käytiin viestikilpailut. Suomen miehet hiihtivät 4 x 7,5 kilometrin kilpailussa järjestyksessä Juuso Mäkelä – Joonas Sarkkinen  – Waltteri Vinkanharju – Joel Ikonen. Suomen joukkue hiihti koko kilpailun ajan kolmannella sijalla Venäjän ja Kazakstanin käydessä kamppailua kisan voitosta.

-Tänään otettiin se mikä oli otettavissa. Huolto toimi hyvin ja meillä oli todella liukkaat sukset. Varmasti oli meille kaikille sellainen kisa, että hymyssä suin voidaan jatkaa tästä eteenpäin, Suomen avausosuuden hiihtänyt Juuso Mäkelä totesi.

Suomen ero voittaneeseen Venäjän joukkueeseen oli maalissa 1.46,9. Eroa hopeasijaan jäi 20 sekuntia.

Suomen naisten 3 x 5 kilometrin viestijoukkue Emmi Lämsä – Petra Torvinen – Vilma Jylhä oli kuudes 3.36,5 kisan voittaneen Venäjän takana. Mitalisija jäi suomalaisilta puolentoista minuutin päähän.

Topi Kanninen kahdeksas – Venäjä nujersi jääpallomiehet välierässä

Miesten jääpallossa Venäjä otti välierissä selvän 11-1 (5-0) voiton Suomesta ja näin Suomi pelaa huomenna pronssista Norjaa vastaan.

– Teimme muutamia muutoksia kokoonpanoon ja nostimme karvausta ylemmäksi, jotta saisimme häirittyä Venäjän pelinrakentelua. Eihän ne kyllä numeroissa näy, mutta kokonaisuus oli parempi kuin keskiviikon Venäjä-pelissä. Huomenna on turnauksen ja kauden viimeinen ottelu ja kaikki ladataan siihen, että pronssi tuodaan Suomeen, tuumi joukkueenjohtaja Ilkka Hoffren.

Miesten freestylen kumparelaskussa Topi Kanninen selviytyi finaaliin karsinnan kymmenenneksi parhaana laskijana. Finaalissa Kanninen paransi laskuaan selvästi ja päätyi sijalle 8 pistein 70,15.

Sunnuntaina 10.3. Krasnojarskissa on luvassa vilkas suomalaispäivä. Kilpailuja käydään sinivalkoisten osalta alppihiihdossa, lumilautailussa, hiihtosuunnistuksessa, freestylessa ja jääpallossa.

Suomalaiset talviuniversiadeissa sunnuntaina 10.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

05.00 Alppihiihto, naiset, pujottelu: Nea Luukko.

05.00 Lumilautailu, miehet, slopestyle: Axel Thelen.

09.00 Hiihtosuunnistus, miehet, keskimatka: Santeri Aikio, Samuli Schroderus, Elmeri Toivanen, Eevert Toivonen, Misa Tuomala.

10.00 Jääpallo, miehet, pronssiottelu: Suomi – Norja.

11.00 Hiihtosuunnistus, naiset, keskimatka: Liisa Nenonen, Sanna Pusa, Mirka Suutari, Tuuli Suutari.

12.00 Freestyle, miehet, parikumpareet: Topi Kanninen.


SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 8.3.2019

SINIRISTILIPPU MITALISALKOON MAASTOHIIHDOSSA JA LUMILAUTAPAIPISSA

Talviuniversiadien seitsemäs kilpailupäivä oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs. Päivän avasivat maastohiihtäjät sekajoukkuein käydyllä parisprinttikilpailulla. Suomen ykkösjoukkue Katri Lylynperä – Joonas Sarkkinen nappasi pronssimitalin ja Suomen kakkosjoukkue Emmi Lämsä – Juuso Mäkelä sijoittui viidenneksi. Lylynperä ja Sarkkinen jäivät voiton vieneestä Venäjän ykkösjoukkueesta 17,89 sekuntia ja toiseksi tulleesta Venäjän kakkosjoukkueesta reilut seitsemän sekuntia.

-Karsinta oli tänään pikkuisen tahmea mutta onneksi päästiin finaaliin, jossa löytyi tosi hyvä kulku. Pystyin hiihtämään ihan omia maksimisuorituksia ja myös huolto teki hyvää työtä tänään, Sarkkinen kertoi.

Sarkkinen opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja edustaa Ounasvaaran Hiihtoseuraa ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa

– Muutaman sairastelupäivän jälkeen löytyi taas terävää hiihtoa ja karsinta aukaisi paikkoja hyvin finaalia varten. Sukset oli koko päivän erinomaiset, Lylynperä sanoi.

Lylynperä opiskelee Tampereen yliopistossa ja edustaa Vuokatti Ski Team Kainuuta ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.

Axel Thelenille pronssia lumilautapaipissa

Miesten lumilautailun half pipessa Suomen Axel Thelen selviytyi karsinnasta finaaliin kisan kolmanneksi parhaalla tuloksella. Finaalissa Thelen säilytti asemansa ja voitti pronssia pistein 85,50.

-Kisat meni todella hyvin siihen nähden että laskin täällä ekan paippikisani tänä vuonna. Onneksi sain hyvät treenipäivät alle ja ehdin totutella tuohon paippiin, Thelen sanoi.

Kisan kärkikolmikko oli selkeästi omaa luokkaansa. Voiton vei Venäjän Nikita Avtaneev pistein 95,50 ja hopealle laski Etelä-Korean Lee-jun Kweon pistein 92,75.

Axel Thelenin seura on QKLS, hän opiskelee Arcada ammattikorkeakoulussa ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.


Turkkila – Versluis tanssi neljänneksi

Suomen pari Juulia Turkkila – Matthias Versluis sijoittui jäätanssikilpailun neljänneksi pistein 177,23. Kyseessä on parin kansainväliset ennätyspisteet. Kisan voittoon luisteli venäläispari Popova – Mozgov pistein 183,01.

-Ollaan kyllä kokonaisuuteen todella tyytyväisiä, tehtiin se mitä pystyttiin ja homma toimi yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Tähän paikkaan tämä oli hyvä suoritus, Turkkila kommentoi.

Myös muodostelmaluistelussa suomalaiset olivat odotetun vahvoja. Team Unique kokosi lyhytohjelmallaan kauden kotimaiset kärkipisteet 85,49 ja johtaa kilpailua ennen huomista vapaaohjelmaa. Marigold IceUnity on kolmantena pistein 81,50

-Tosi hyvä mieli, tehtiin se mitä on tehty harkoissa. Tavoite oli saada 85 pistettä täyteen ja huomenna jatketaan samalla tavalla, summasi Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen.

Lyhytohjelman jälkeen toisena on venäläisjoukkue Tatarstan pistein 82,23.

Lauantaina 9.3. Krasnojarskissa on suomalaisten osalta vuorossa kilpailut maastohiihdossa, muodostelmaluistelussa ja kumparelaskussa. Lisäksi Suomi kohtaa Venäjän jääpalloturnauksen välierässä.

Suomalaiset talviuniversiadeissa lauantaina 9.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

05.00 Maastohiihto, naiset, 3 x 5 km viesti: Emmi Lämsä – Petra Torvinen – Vilma Jylhä.

05.45 Taitoluistelu, muodostelmaluistelu, lyhytohjelma: Marigold IceUnity ja Team Unique.

07.00 Maastohiihto, miehet, 4 x 7,5 km viesti: Juuso Mäkelä – Joonas Sarkkinen  – Waltteri Vinkanharju – Joel Ikonen.

10.00 Jääpallo, miehet, välierä: Venäjä – Suomi.

12.00 Freestyle, miehet, kumparelasku: Topi Kanninen.

Talviuniversiadit 2.-12.3.2019, Krasnojarsk, Venäjä

Suomen joukkue: https://www.olympiakomitea.fi/2019/02/14/suomen-joukkue-talviuniversiadeihin/
Suomen joukkueen johtaja: Jukka Tirri, jukka.tirri@olympiakomitea.fi +358 44 780 0213
Suomen joukkueen kuvaaja: Pasi Virtanen, pasi.virtanen@kolumbus.fi, +358 44 9731977
Suomen joukkueen tiedottaja: Mika Noronen (kotimaassa), mika.noronen@olympiakomitea.fi, +358 40 5048714
Suomen Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/universiadit-ja-opiskelijoiden-mm-kilpailut/krasnojarsk-2019/
Kisojen kotisivut: https://krsk2019.ru/en
Sosiaalinen media:
Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland
Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI
YouTube: https://www.youtube.com/OlympicTeamFinland
Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/
Hashtag: #Universiadit2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top