• Contrast
    • Layout
    • Font

Apurahan saajien joukossa on lukuisia maailmanmestareita esimerkiksi salibandysta, muodostelmaluistelusta ja cheerleadingista sekä jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 49 eri lajista ja 13 eri urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille.

URA-apurahan saaneiden lista kokonaisuudessaan tässä: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2019/12/432ad3be-ura-apurahan-saajat-2019-2020-lajiliitoittain.pdf

Yhdenvertaisista kaksoisuramahdollisuuksista Vuoden URAteko-tunnustus Spesialle

Järvenpään ammattiopisto Spesia alkoi syksyllä 2019 ensimmäisenä erityisoppilaitoksena Suomessa tarjota urheiluvalmennusta osana opintoja. Tavoitteena on tarjota yhdenvertaiset kaksoisuramahdollisuudet myös vammaisopiskelijoille ja -urheilijoille.

Urheilulliseen elämäntapaan ohjaaminen tukee myös oppilaitoksen yleisiä tavoitteita siinä, että urheilussa opitut taidot vahvistavat myös työelämässä tarvittavaa osaamista.

Spesian urheiluvalmennuksen taustalla on oppilaitoksen liikunnanopettaja Hanna Kasurinen, joka on entinen huipputason pararatsastaja ja edelleen aktiivikilpaurheilija yleisurheilussa. Kasurisen kanssa Järvenpäässä urheiluvalmennusopintoja vetää myös parapöytätennishuippu ja lajin kotimaiseen Hall of Fameen nimetty Kimmo Jokinen.

Nyt 12. kerran jaettu URAteko-tunnustus myönnetään henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top