• Contrast
    • Layout
    • Font

Urheilijasta valmentajaksi (URVA)

URVA-koulutuksessa mukana olleet ryhmäkuvassa opettajien kanssa.

Helmikuussa 2015 käynnistyneen URVA-koulutuksen päätöstilaisuutta vietettiin Varalan urheiluopistolla 17.6.2015.

Helmikuussa 2015 käynnistyneen URVA-koulutuksen päätöstilaisuutta vietettiin Varalan urheiluopistolla 17.6.2015.

Urheilijasta valmentajaksi -koulutuksessa on haluttu kouluttaa edelleen huipulla urheilevia sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita valmentajiksi – tai ainakin luoda heille koulutuksen avulla valmentamisen perusta. Tavoitteena on ollut, että koulutuksen käytyään urheilija muun muassa on löytänyt oman uransa kautta hyödyllistä näkökulmaa valmennukseen sekä osaa oppimisen ja opettamisen perustaidot. Myös valmennuksen ohjelmoinnin perusteet, ihmisen fysiologian toimintamekanismin sekä biomekaniikan periaatteet pitäisi koulutuksen jälkeen olla hyvin hallussa.

URVA-koulutus on sisältänyt lähiopiskelua, etäopiskelua ja käytännön valmennusharjoittelua. Koulutuksessa mukana olleet ovat saaneet puoli vuotta kestäneen koulutuksen aikana tehokkaan paketin valmentajaksi siirtymistä varten.

Tänä keväänä URVA-koulutus oli räätälöity pääasiassa jääkiekkoammattilaisten tarpeisiin, mutta mukana oli myös muutama muiden lajien edustaja. Koulutuksen toteuttivat yhdessä Suomen Valmentajat, Varalan Urheiluopisto, Suomen Jääkiekkoliitto ja Suomen Jääkiekkoilijat ry. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top