• Contrast
    • Layout
    • Font

Tampereen Urheiluakatemian Top Team-urheilijat pääsivät vierailemaan Tampereen Kauppakadun konttorissa, sekä tutustumaan Aito Säästöpankin henkilökuntaan. Talouskoutsimme kutsui Top Team-urheilijat kuulemaan Tampereen alueen Aito Säästöpankin pankinjohtajan ja Aito Säästöpankin luottopäällikön upeat uratarinat. Aito Säästöpankki tarjosi urheilijoillemme lounaan läheisessä intialaisessa ravintolassa, jossa osallistujat pääsivät vaihtamaan kuulumisia keskenänsä.

Tampereen alueen Aito Säästöpankin pankinjohtaja Kristiina kertoi omasta urheilu- ja opiskelutaustastaan ja kuinka on päätynyt Tampereen alueen Aito Säästöpankkien pankinjohtajaksi. Lukion jälkeen Kristiina mietti, että mitä hän haluaisi tulevaisuudessa tehdä. Muutaman vuoden jälkeen Kristiina haki opiskelemaan Tampereen Ammattikorkeakouluun tradenomilinjalle ja lopputyönsä hän teki Luopioisten Säästöpankille (nyk. Aito Säästöpankki).
Kristiinan urapolku on mielenkiintoinen kasvutarina. Hän on päässyt kokemaan pankkityössä mm. verkostojen luomista, asiakaspalvelua, markkinointia, myyntiä ja asuntolainojen myöntämistä. Hän on toiminut myös projektien vetovastuussa ja perustanut uusia konttoreita Tampereen alueelle.  Nykyisin hän toimii pankinjohtajana.
Kristiina on todella kiitollinen omille esimiehilleen Aito Säästöpankissa.

Luovutimme tapaamisessa Tampereen Urheiluakatemian taulun Aito Säästöpankin Kauppakadun konttorille
Luovutimme tapaamisessa Tampereen Urheiluakatemian taulun Aito Säästöpankin Kauppakadun konttorille

Aito Säästöpankin luottopäällikkö Mikon urapolku kassapojasta luottopäälliköksi. Ylioppilaaksi hän valmistui Hämeenlinnasta, jonka jälkeen hän pääsi opiskelemaan Tampereen yliopistoon kauppatieteitä pääaineenaan hallintotieteet ja sivuaineena vero-oikeus ja juridiikka. Mikko eli opiskeluiden aikana iloista ja huoletonta opiskelijaelämää ja kertoikin valmistumisensa venyneen odotettua pidempään. Hän ehti olemaan opiskeluiden aikana töissä pankissa kassapoikana sekä myyjänä laivalla. Mikko painotti puheessaan asenteen merkitystä työssä. Laivatyön ohessa Mikko kirjoitti gradunsa loppuun ja näin Mikosta valmistui KTM. Valmistumisen jälkeen Mikko palasi pankkiin töihin vakituiseen työsuhteeseen, jossa hän toimi palvelumyyjänä, uusasiakashankkijana, lainan myöntäjänä sekä säästämisen ja sijoittamisen neuvojana. Muutaman vuoden kuluttua Aito Säästöpankki avasi konttorin Tampereen Rautatienkadulle, jossa Mikko toimi rahoituspäällikkönä. Kolme vuotta myöhemmin Mikko oli kyseisen konttorin pankinjohtaja. Useamman vuoden pankin johtajan työtehtävissä toiminut Mikko halusi omaan työnkuvaan muutosta ja kertoi siitä avoimesti esimiehellensä. Mikosta tuli viime vuonna pankin luottopäällikkö ja on erittäin onnellinen uudistuneesta työnkuvastaan. Luottopäällikön työtehtävät ovat monipuolisia ja niihin kuuluu esimerkiksi pankin työntekijöiden kouluttaminen, säästöpankkiireiden sparraaminen ja sisäinen laadunvalvonta. Hän on myös vastuussa pankin perinnästä, auttaa ongelmatilanteissa, tuuraa yrityspankinjohtajaa yrityslainapäätöksissä, käy aktiivista keskustelua twitterissä…

Lopuksi puhuimme urheilun tuomasta henkisestä pääomasta. Urheilijamme pohtivat urheilu-uralla kerrytettyjä taitoja, joista voisi työelämässä olla hyötyä. Esiin nousivat nämä: positiivinen asenne, tahto kehittyä ja oppia, hyvät sosiaaliset taidot ja viestintätaidot, tiimityötaidot, vahva itseluottamus, kunnioitus, sitoutuneisuus, stressin ja paineensietokyky, tavoitteellisuus ja aikatauluttaminen. Aito Säästöpankin asiakkuusjohtaja Aarne, Tampereen alueen Aito Säästöpankkien pankinjohtaja Kristiina ja Aito Säästöpankin luottopäällikkö Mikko kehottivat urheilijoita hyödyntämään työtä hakiessa tätä urheilu-uralla kerrytettyä henkistä pääomaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top