• Font

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Tiedote 4.3.2019

HIIHTOSUUNNISTAJAT MITALIVIREESSÄ TALVIUNIVERSIADEISSA

Suomen mitalitili vuoden 2019 talviuniversiadeissa aukeni naisten hiihtosuunnistuksen pikamatkalla, kun Liisa Nenonen voitti kultaa ja Mirka Suutari nappasi pronssia.

-Oli näköjään onnistunut suoritus! Hienoa, että pystyin tekemään omaa parastani kauden tärkeimmässä paikassa, universiadivoittaja Nenonen iloitsi.

SK Vuoksia edustava ja Jyväskylän avoimessa yliopistossa opiskeleva Nenonen voitti toiseksi tullutta Venäjän Marina Viatkinaa 21 sekuntia. Pronssia voittanut Suutari jäi Nenosesta 37 sekunnin päähän.

-On kyllä siistiä saada mitali. Olen tähdännyt tähän vuoteen ja näihin kisoihin jo kaksi vuotta. Suoritus oli perushyvä ja parannettavaakin jäi, mutta olen kyllä oikein tyytyväinen päivän tulokseen, Suutari sanoi.

Suutari edustaa Kouvolan suunnistajia ja Jyväskylän Urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Miesten hiihtosuunnistuksen pikamatkalla Misa Tuomala oli 6:s, Eevert Toivonen 12:s, Samuli Schroderus 15:s, Elmeri Toivanen 21:s ja Santeri Aikio 23:s.

Joel Ikonen kärkikymmenikköön maastohiihdossa

Maastohiihtokilpailuissa oli vuorossa takaa-ajo. Isäntämaan juhlat jatkuivat sekä miehissä että naisissa, sillä kaikki palkintosijat menivät venäläishiihtäjille.

Suomalaisittain päivän parhaasta sijoituksesta vastasi Joel Ikonen, joka nousi vapaan osuudella viisi pykälää sijalle 9. Joonas Sarkkinen oli 11:s, Juuso Mäkelä oli 28:s, Santeri Pirneskoski 32:s ja Waltteri Vinkanharju 33:s.

Naisissa Katri Lylynperä joutui jäämään pois kisasta sairastumisen takia.  Emmi Lämsä oli parhaana suomalaisena 12:s ja Vilma Jylhä 27:s.

Alppihiihtäjä Nea Luukko oli vaikeuksissa alppiyhdistetyn kilpailussa. Aamun Super-G toi Luukolle sijan 38 ja pujotteluosuus päättyi suomalaisen osalta keskeytykseen.

Suomalaisten kilpailutapahtumat jatkuvat Krasnojarskissa tiistaina 5.3. hiihtosuunnistuksen takaa-ajokisalla.