Kasvata urheilijaksi

Vanhempien rooli nuoren urheilijan rinnalla on keskeinen ja Kasvata urheilijaksi–materiaalin sisällöt tarjoavat vanhemmille tukea siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua.

Kasvata urheilijaksi –materiaali on osa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman sisältökokonaisuutta, johon kuuluvat Kasva urheilijaksi –sisällöt yläkoululaisille sekä Kehity huippu-urheilijaksi –sisällöt toisen asteen urheilijoille.


Koko Suomen urheiluvanhempainilta

Koko Suomen urheiluvanhempainilta järjestettiin ensimmäistä kertaa 18.5.2021. Vanhempainillassa kiteytettiin kodin rooleja nuoren urheilussa. Lue lisää: Olympiakomitean uutisesta tai katso tallenne: urheiluvanhempainillasta täältä.


Olympiakomitean kokoamia materiaaleja urheilijavanhemmuudesta:

Artikkelit: Yksinkertaistunut nykyarki haastaa monipuolisten perusliikuntataitojen hankkimisen – “Koululiikunnalla olisi huikeat mahdollisuudet tuottaa perusliikuntataitoja, mutta sen varaan ei voi laskea”

Henri Hattunen kulkee suomalaiselle urheilulle tutulla polulla – Isä Hattunen on käynyt vuosien varrella läpi lähes kaikki vastuutehtävät

Podcast: OlympiaCast: Vinkki nuoren urheilijan vanhemmille: kuuntele, elä mukana ja anna nuoren omistaa itse urheilunsa – vieraina Tuomas Karjalainen ja Paula Thesleff