Urheilijan kaksoisurataidot -kurssi

Miltä kuulostaa kahden kuukauden tiivis opintokokonaisuus elokuusta lokakuulle, johon sisältyvät maksuttomat verkko-opinnot, urheilupsykologin vetämät työpajat ja mahdollisuus sparrata omia työelämätaitoja ohjatusti muiden urheilijoiden ja valmentajien seurassa?

Tähän on nyt mahdollista tarttua hakemalla mukaan Urheilijan kaksoisurataidot -kurssille. Kurssi on pilotoitu viime syksynä kansainvälisen Erasmus+ SCORES- hankkeen yhteydessä. Vaatimuksena on, että olet yli 16-vuotias, työelämää jo pohtiva akatemiaurheilija. Mukaan tarvitset itsesi lisäksi valmentajasi, joka omalta osaltaan sitoutuu käymään kurssin.

Ajankohta: elo-lokakuu 2021

Opiskelutapa: kolme lähitapaamista & verkko-opintokokonaisuus

Lähitapaamiset:

  1. tapaaminen ke 25.8.2021
  2. tapaaminen ke 23.9.2021
  3. tapaaminen ke 27.10.2021
    Lisäksi yksi etätapaaminen ke 13.10.2021 (klo 14-16)

Lähitapaamiset järjestetään klo 9-12 Varalan Urheiluopistolla.

Kieli: suomi

Ilmoittautuminen aukeaa 15.7.

Urheilijoiden palautetta aikaisemmalta kurssilta:

”Suosittelen kurssia ehdottomasti, koska se motivoi ymmärtämään ja kehittämään omia pehmeitä taitoja. Näihin taitoihin ei ehdi treeniarjessa keskittyä, mutta ne vaikuttavat urheilusuorituksiin ja muuhun elämään valtavasti. Kurssin tehtävät ja keskustelut syventävät itsetuntemusta, koska ne haastavat analysoimaan omia vahvuuksia ja heikkouksia sekä peilaamaan omia ajatuksia läheisten tekemiin päätelmiin. Omien taitojen arvostaminen ja heikkouksien myöntäminen auttavat kasvamaan niin urheilijana kuin ihmisenä. Parasta kurssilla on monet muut kaksoisuralaiset, joiden kanssa voi jakaa kaksoisuran stressin ja ihanuuden.”

Hanna Järvi, pesäpallo

”Suosittelisin tätä kurssia muillekin, sillä se ensinnäkin herättää ajattelemaan myös uran jälkeistäkin elämää ja antaa ehkä hieman suuntaviivoja siitä, minkä tyyppisiä tehtäviä haluaa urheilun jälkeen tehdä. Lisäksi vahvuuksien/heikkouksien miettiminen ja tunnistaminen, jota kurssin eri tehtävien avulla usein kartoitettiin, auttaa paitsi myös työelämässä, niin myös urheilu-uran aikana.” 

Elias Körkkö, judo